Slovenija
5849 ogledov

Znani zadnji podatki: spet številke, ki si jih ne želimo

Novi koronavirus Profimedia
V Sloveniji so v petek na okužbo z novim koronavirusom testirali 1034 ljudi, pri tem pa potrdili 32 okužb z novim koronavirusom.

V petek so potrdili 32 novih okužb s koronavirusom, kar pomeni, da je bilo v Sloveniji do zdaj potrjena že 2401 okužba. Trenutno je v državi 230 aktivnih primerov.

V bolnišnici ostaja na zdravljenju 16 ljudi, kar je štiri manj kot dan prej. Trije bolniki potrebujejo zdravljenje na intenzivni negi. Za posledicami covida-19 včeraj ni umrl nihče. Do zdaj je umrlo 129 ljudi. 

Včeraj so osem okužb potrdili v Ljubljani, štiri v Celju, tri v Ribnici, po dve v Hrastniku in Žalcu. Po eno okužbo so potrdili v Kamniku, Domžalah, Šmarju pri Jelšah, Polzeli, Trbovljah, Miklavžu na Dravskem polju, Novi Gorici, Piranu, Lukovici, Škofljici in Taboru.

Devet okužb je bilo potrjenih v starostni skupini 15-24. Po sedem okužb je bilo potrjenih v starostni skupini 25-34 in 45-54. 

V zadnjih dneh se število okužb giblje okoli 30. Spomnimo, v torek je bilo potrjenih 31 primerov, dan za tem 29, v četrtek pa smo zabeležili najvišji skok okuženih v drugem valu. Velik delež okuženih predstavljajo mlajše osebe, visoko je tudi število vnešenih okužb. 

Okužbe v domovih starejših

Včeraj so trije potrjeni primeri iz domov starejših. Kot je danes za Radio Slovenija povedal direktor doma v Hrastniku Drago Kopušar, sta bila pozitivna dva brisa stanovalcev, pri zaposlenih pa dodatnih okužb niso zabeležili. V domu so od 10. julija tako doslej zabeležili skupno 52 primerov okužbe, od tega je 22 stanovalcev ozdravelo, devet jih je umrlo, aktivno okuženih pa je 21, je dodal. Po podatkih občine je bilo v četrtek aktivno okuženih še pet zaposlenih v domu starejših.

Eno okužbo so v petek odkrili v Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah. Kot je dom danes objavil na svoji spletni strani, je bila potrjena okužba pri stanovalki na negovalnem oddelku, ki je bila v petek napotena na sprejem v bolnišnico zaradi zdravstvenih težav, ki sicer niso kazale na okužbo s koronavirusom.

V petek je bila najprej hospitalizirana v celjski bolnišnici, nato pa premeščena na ljubljansko infekcijsko kliniko. V domu so v sivo cono spremenili celoten oddelek, kjer je stanovalka bivala. Danes so vzeli brise vsem stanovalcem na oddelku in zaposlenim v izmeni, v nedeljo jih bodo predvidoma tudi ostalim zaposlenim, ki so bili v zadnjem mesecu z okuženo stanovalko v stiku.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Avatar Wenterella
    Wenterella 01:00 16.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

  • softundsicher 21:40 15.avgust 2020.

    Jaz predlagam, da vse pošljejo na Brezje. Garant vsi ozdravijo.

  • Matevž Novak 10:23 15.avgust 2020.

    Kako predvidljivo. A julija ni bil noben na morju? Nobene fešte, nočni klubi?