Slovenija
0 ogledov

Znanje slabše od pričakovanj

subaru_impreza_dizel_02 Žurnal24 main
Projekta Dan varne vožnje se je udeležilo že prek 1300 voznikov. Največ težav jim predstavlja zaviranje. Program je bilo treba prilagoditi, saj je znanje voznikov slabše od pričakovanega.

Zavarovalnica Triglav in AMZS bosta danes predstavila prve ugotovitve o projektu Dan varne vožnje z Zavarovalnico Triglav – skupaj z AMZS za varnejši jutri. Za ta projekt so se v Triglavu odločili, ker vedo, "da smo v vsakdanjem življenju izpostavljeni vrsti nevarnosti in da med najbolj nevarna vsakodnevna opravila spada vožnja z osebnim vozilom".

Kot so nam povedali v Triglavu, so projekt začeli izvajati 28. septembra in ga bodo vodili še naprej. Beležijo kar nekaj zanimanja – vseh udeležencev je bilo prek 1300. Osredotočili so se na mlade družine in mlade voznike, ki se lahko na dnevih varne vožnje preizkušajo ob ponedeljkih in nedeljah.

Praktična vadba poteka na poligonu na Vranskem, še pred testiranjem poligona pa udeležence s teoretičnimi informacijami o varni vožnji seznanijo strokovnjaki iz AMZS centra.

"Izkazalo se je, da je v prvi vrsti problematična že samo tehnična zadeva – avtomobili tehnično niso čisto izpopolnjeni. Tudi kar se tiče znanja, je bil program sprva pripravljen za višjo raven, a smo ga morali prilagoditi znanju udeležencev. Največ težav pa začetnikom predstavljata denimo zaviranje in drža volana," nam je dejala Lucija Živec iz AMZS. Kot je dodala, je problematičnih točk, ki so jih opazili, še več – bolj natančno bodo vse tudi na konkretnih primerih predstavili na novinarski konferenci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.