Slovenija
18 ogledov

Znanje za več kompetenc

Darinka Klemenc je vesela podpore zdravstvenega sveta pri določitvi dela anestez Žurnal24 main
Sklep. Člani zdravstvenega sveta se strinjajo, da se delo anestezijskih medicinskih sester formalizira.

Sestre. "To področje je treba urediti, da bodo anestezijske medicinske sestre točno vedele, kaj je njihovo delo." Tako je predsednica zbornice zdravstvene in babiške nege Darinka Klemenc komentirala podporo zdravstvenega sveta za formalizacijo dela anestezijskih medicinskih sester.

Člani sveta so se strinjali, da mora stroka določiti, katere so tiste pristojnosti, ki jih anestezijske sestre lahko sprejmejo ta hip, in katero znanje potrebujejo, da bi se te kompetence še povečale. "Ta sklep pa ni vezan na pomanjkanje anesteziologov ali sester, gre za izboljšanje na področju timskega dela," je pojasnil predsednik sveta Rajko Kenda. "Pomembno je, da se ti dve področji, medicina in zdravstvena nega, začneta tudi drugače pogovarjati. Da se pogleda, kaj so kompetence enega in drugega," je dejala Klemenčeva in dodala, da so tu nedorečena polja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.