Slovenija
2058 ogledov

Znano, kaj bo Črnčec počel v Šarčevem kabinetu

Marjan Šarec, Salzburg Epa
Vlada je danes spremenila kadrovsko sestavo medresorske koordinacijske skupine za implementacijo arbitražne razsodbe o meji s Hrvaško in na njeno čelo imenovala državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Damirja Črnčeca, so sporočili po današnji seji vlade.

V skupino je vlada danes imenovala še generalnega sekretarja vlade Stojana Tramteta, zunanjepolitičnega svetovalca premierja Romana Kirna in državnega sekretarja na notranjem ministrstvu Sandija Čurina. V skupini pa ostajata direktorica vladnega urada za komuniciranje Kristina Plavšak Krajnc in Marko Vrevc, ki je na zunanjem ministrstvu vodja projektne enote za meje.

Črčec bo tako na čelu te skupine, ki nadzira in usklajuje ukrepe za izvajanje razsodbe arbitražnega sodišča iz 29. junija lani, nadomestil predhodnika na položaju Erika Kopača. Skupino pa so zapustili še prejšnja generalna sekretarka vlade Lilijana Kozlovič, Anžej Frangeš, ki je bil svetovalec prejšnjega premierja Mira Cerarja, direktorica vladne službe za zakonodajo Ksenija Mihovar Globokar in tudi vodja projektne enote za arbitražni sporazum na zunanjem ministrstvu Nataša Šebenik.

Vlada je medresorsko skupino za implementacijo arbitražne razsodbe ustanovila že teden dni po razglasitvi razsodbe, 6. julija lani. Naloge te skupine so v prvi vrsti oblikovanje predlogov, usmeritev in konkretnih nalog za usklajeno delovanje državnih organov na področju implementacije končne razsodbe arbitražnega sodišča ter usklajevanje in usmerjanje informiranja prebivalcev na območju, ki jih razsodba neposredno zadeva.

Slovenija je za implementacijo arbitražne razsodbe sprejela več t. i. implementacijskih zakonov. Razsodbo je na področjih, na katerih je to lahko storila samostojno, brez Hrvaške, ki razsodbo zavrača, začela izvajati v skladu z določili iz arbitražnega sporazuma - po šestih mesecih od razsodbe, torej z 29. decembrom lani.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Tupamaros 15:58 04.oktober 2018.

    Šarec v bistvu ni levičarski predstavnik. Levico in ostale levičarje je uspel pretentati za doseganje vladavine LMŠ in položaj PV. Počasi se dogaja odstavljanje leakov v ustreznih plasteh JS. Oblast ne deluje na vrhovih, ampak na nižjih nivojih. Na nivojih ...prikaži več sekretarjev in uradnikov. Spirala oblasti deluje od spodaj navzgor.

  • Spark 15:02 04.oktober 2018.

    [ Vlada je danes spremenila kadrovsko sestavo medresorske koordinacijske skupine za implementacijo arbitražne razsodbe o meji s Hrvaško in na njeno čelo imenovala državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Damirja Črnčeca, so sporočili po današnji seji vlade. ] Sem simpatizer ...prikaži več in volilec SMŠ. Imenovanje dotičnega subjekta presega vse meje dobrega okusa. Od tega trenutka naprej sem goreč nasprotnik in zagovornik predčasnih volitev.

  • miki1234 14:11 04.oktober 2018.

    znano je, kaj bo počel. to, kar počnejo tudi vsi ostali... nič pametnega