Slovenija
22845 ogledov

Znano, kdaj bo sprejeta odločitev o sproščanju ukrepov

podpis memorandum google slovenska vlada Janez Janša Mark Boris Andrijanič Vlada RS
Odločitev bodo sporočili na novinarski konferenci.

Po tem, ko vlada včeraj kljub napovedim, ni izpeljala dopisne seje na kateri bi odločala o predlogih za sproščanje ukrepov proti koronavirusu, ki jih je v torek predlagala stroka, so z Ukoma sporočili, da se bodo člani vlade sestali danes.

Vlada se na seji, kjer bodo člani odločali o sproščanju trenutno veljavnih protikoronskih ukrepov, sestala ob 16. uri, po seji je predvidena novinarska konferenca. 

Po napovedih naj bi ukinili pogoj PCT za trgovinsko dejavnost, na poštah, bencinskih servisih in upravnih enotah, morda tudi na terasah lokalov, govorilo se je še o ukinitvi karanten in o morebitnih spremembah protokolov v šolah. Na MIZŠ pričakujejo, da bodo ti protokoli sprejeti. 

Razlog za to, da ministrska ekipa o tem ni odločala že včeraj, naj bi bil, da gospodarsko ministrstvo pod vodstvom Zdravka Počivalška želi obsežnejše sproščanje, kot ga je predlagala stroka - med drugim naj bi si prizadevali za podaljšanje obratovalnega časa gostinskih obratov, odprtje nočnih klubov in diskotek. 

 

Komentarjev 7
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 18:02 18.februar 2022.

    Saj vlada je že ves čas sproščena. Za njih ni bilo ukrepov.

  • Avatar DvaPlusDvaJe4
    DvaPlusDvaJe4 16:30 18.februar 2022.

    Vsi ukrepi so kršenje človekovih pravic. Dokazi o izmišljeni gripi niso bili nikoli podani. Tole je vse zelo podobno manipulaciji. Cca 30% prebivalstva vas prozorno vidi kaj počnete in nekaj jih pozna tudi namene takega početja. Sicer je dokaj enostavno, sledi denarju.

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 11:34 18.februar 2022.

    Vi kar zavlačujte....Vseeno bo prišel poraz na volitvah, potem pa se bo treba psihično pripraviti za bivanje na Dobu...