Slovenija
20 ogledov

Znesel se je nad praznim ohišjem

Prvi radar na viaduktu Bistrica je odbil tovornjak, drugega pa so poškodovali. ( Žurnal24 main
Napad na radar. Neznanec je poškodoval ohišje radarja pred viaduktom Bistrica.

Neznanec je s trdim predmetom večkrat udaril po kovinskem ohišju za stacionarni radar pred viaduktom Bistrica, smo izvedeli na Policijski upravi (PU) Kranj.

V času dejanja naprave ni bilo v ohišju. Storilca, ki je povzročil za okoli 200 evrov škode, še iščemo,” pojasnjujejo na PU. Gre za drugi napad na stacionarne radarje ob gorenjskih avtocestah. Konec februarja lani so ponoči pri Strahinju požgali stacionarni radar z ohišjem vred, skupaj sta bila vredna okoli 35 tisoč evrov. Prvega na viaduktu Bistrica pa je pred leti odbil voznik tovornjaka, ki je trčil vanj.

Storilce še iščejo

Nuška Tavčar z Generalne policijske uprave dodaja, da so jim do zdaj poškodovali šest radarjev, večinoma je šlo za poškodovanje ohišij, v dveh primerih pa so storilci poškodovali tudi merilnik. “Ohišja so izdelana tako, da zagotavljajo zaščito proti vandalizmu in izstrelki manjšega kalibra. Za poškodovanje tuje stvari je zagrožena denarna kazen ali zapor do dveh let, v primeru večje škode pa je zaporna kazen do petih let,” sklene Tavčarjeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.