Slovenija
14 ogledov

Žnidaršič vrača čast in oblast

franc žnidaršič Žurnal24 main
Na prvem kongresu Demokratične stranke dela so delegati za predsednika stranke izvolili Franca Žnidaršiča. "Do konca leta nameravamo po državi postaviti mrežo, ki jo nova stranka mora imeti, če hoče kandidirati na naslednjih volitvah," je dejal.

Kongresa se je po Žnidaršičevih besedah udeležilo 136 od 200 povabljenih delegatov, kar predsednik stranke ocenjuje kot dobro udeležbo glede na obdobje. Žnidaršiča so izvolili kot predsednika stranke, medtem ko jo je preteklo leto vodil kot začasni predsednik.

Do konca leta nameravajo po državi postaviti mrežo, ki "jo nova stranka mora imeti, če hoče kandidirati na naslednjih državnozborskih volitvah", je dejal Žnidaršič in zatrdil, da se bo stranka teh volitev udeležila ne glede na to, ali bodo redne ali predčasne.

Na volitvah bodo nastopili samostojno

"Naš program ima v centru pozornosti delo, znanje, sposobnosti, višje vrednotenje dela, pravičnejšo delitev rezultatov dela, pravno državo in ohranitev socialne države ter solidarnosti med generacijami," pravi Žnidaršič. V stranki po njegovih besedah smatrajo, da je "treba spraviti v organe odločanja v državi predvsem zaposlene, ki naj soodločajo o tem, kako bodo živeli in kakšna bo naša skupna prihodnost".

"Mi smo danes ocenili, da so zveneča imena vsi delegati, ki so prišli na kongres," je dejal. Ob tem si ne delajo utvar, da bodo zmagali na naslednjih volitvah, vendar pa "bo stranka gotovo sposobna prispevati svoj ustvarjalni delež k temu, da bi prišlo do boljših odločitev v korist vsega ljudstva".

Stranka skupno šteje nekaj čez 1.200 članov. Na ravni mestnih občin in občinskih organizacij ima stranka izpostave v Ljubljani, Mariboru, Kopru, Celju, Brežicah, Trebnjem, Zagorju, Trbovljah in na Jesenicah. Poleti pa bodo stranko ustanovili še v Novem mestu, Novi Gorici, Piranu, Kranju in Ravnah na Koroškem. Stranko so ustanovili 31. julija lani v Trebnjem, kasneje so njen sedež prestavili v Ljubljano.

Komentarjev 2
  • 1111 10:06 17.julij 2011.

    ...sedaj pa pajaca naj vrneta poslanske plače in pridno čakata volitve, ne moreta več bit kot neopredeljena poslanca...ven iz hiše...

  • letalo13 08:25 17.julij 2011.

    s svojimi dejanji je že pokazal, da mu je do delovnega ljudstva, upokojencev