Slovenija
300 ogledov

Znižali cene 1.500 artiklom in jih prodali mnogo pod vrednostjo

računalnik bančna kartica spletno nakupovanje spletni nakup Profimedia
Zaradi goljufije pri spletni prodaji je bilo ovadenih 6 oseb.

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj goljufije in izneverjenja je bilo konec novembra ovadenih 6 oseb, redno zaposleni  in  študentje, ki so delali v obalni poslovalnici oškodovane gospodarske družbe, ki se ukvarja s spletno prodajo, so sporočili iz Policijske uprave Koper.

"V preiskavi so kriminalisti ugotovili, da so ovadeni pod svojimi imeni, lažnimi imeni ali v imenu tretjih oseb, v obdobju od maja 2018 do julija 2020, v spletni trgovini oškodovane družbe oddajali naročila za različne artikle, za osebni prevzem v obalni poslovalnici te družbe, kjer so bili zaposleni," so zapisali v PU Koper. 

Neupravičeni popusti tudi do 99,97 %

Po prispetju naročenih artiklov v poslovalnico osumljenci teh namenoma niso prevzeli. Naročila artiklov so preklicali z nedovoljenim vnašanjem podatkov v informacijski sistem družbe.

Nato so te artikle, namesto vračila v centralno skladišče družbe, z nadaljnjim posegom oziroma vnašanjem podatkov v informacijski sistem, brez soglasja nadrejenih, prenesli na zalogo poslovalnice ter artiklom neupravičeno dali popuste od 50 % do 99,97 %.

Kriminalisti so ugotovili, da so tako v obdobju od junija 2018 do julija 2020 na tak način znižali cene približno 1.500 artiklom in jih  prodali skupno le za dobrih 5.000 evrov, čeprav so redne cene teh artiklov znašale skupaj skoraj 230.000 evrov. S tem so oškodovali gospodarsko družbo, za katero so opravljali storitve.

Za kaznivo dejanje goljufije je zagrožena kazen zapora do treh let, za izneverjenje pa kazen zapora do treh let.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.