Slovenija
2 ogledov

Znižano, znižano, znižano

Enotni datum začetka razprodaj trgovcem ustreza; zaradi marketinškega učinka, ki
1/8
Žurnal24 main
Začele so se zimske razprodaje tekstilnega blaga in obutve. Po znižanih cenah boste lahko kupovali do 21. januarja.

Letošnje razprodaje bodo trajale le dva tedna, tedaj pa trgovci ne bodo smeli dajati popustov ali vršiti drugih akcij na blago, ki je predmet razprodaj. Trgovci morajo razprodajo objaviti na krajevno običajen način, objava o uvedbi pa mora vsebovati podatek o vrsti blaga, odstotku znižanja in času tovrstne prodaje. Blago, ki je na razprodaji, mora biti označeno s ceno pred znižanjem in z znižano ceno. Če je odstotek znižanja objavljen v razponu, mora najvišji odstotek znižanja zajemati najmanj četrtino vrednosti vsega blaga, ki je na razprodaji. Po koncu razprodaje določi trgovec eno ceno blaga, ki je lahko enaka ceni pred znižanjem ali znižani ceni, določajo pravila.

Kljub številnim popustom in akcijam, ki so potrošnikom na voljo čez vse poslovno leto, so trgovci prepričani, da je prav, da se razprodaje ohranijo. Menijo, da gre za pozitiven minimalni standard enotnega obnašanja trgovskih subjektov med razprodajami. Odkar začetek sezonskih razprodaj v Sloveniji sovpada z njihovim začetkom v tujini, si povečan obisk kupcev iz tujine obetajo tudi slovenski trgovci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.