Slovenija
48 ogledov

Znova bi nagrajevali s čebelicami

Cebela Shutterstock
Čebelarska zveza predlaga, naj začnejo pridne otroke znova nagrajevati z žigom, na katerem je simbol čebele.

"Se še spominjate iz šolskih dni tistih veselih trenutkov, ko je v zvezku zasijal simbol čebelice? Žig čebelice je bil naš ponos, naš dosežek in nam je polepšal prenekateri dan v šoli. Postali smo pravi zbiralci čebelic, vzorni učenci, ki si svojim delom in pridnostjo, marljivostjo zaslužijo nagrado. Postala je naša prijateljica. Čebelica, ta drobna žuželka, ki z nabiranjem nektarja in mane prideluje slasten med še vedno predstavlja pojem pridnosti, marljivosti, delavnosti, dobre organiziranosti, sposobnost dela v skupini … lastnosti, s katerimi si želimo poistovetiti," menijo pri Čebelarski zvezi Slovenija (ČZS) in znova opozarjajo na svoj poziv šolam, zdravstvenim domovom in podobnim ustanovam, naj za nagrajevanje otrok, tako kot nekoč, uporabljajo žig s simbolom čebele.


Čeprav se žig danes ne uporablja več, pa je čebela, ki z nabiranjem nektarja in mane prideluje med, še vedno pojem pridnosti, marljivosti in dobre organiziranosti. Zato želijo v ČZS nagrajevanje učencev s čebelicami obuditi.

Pri čebelarski zvezi so izdelali žige s simbolom čebele. Vsi, ki bi jih želeli, jih lahko naročijo v tajništvu zveze. Cena enega žiga je deset evrov, do zdaj so jih naročili že skoraj 100.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.