Slovenija
2 ogledov

Znova o Maksu

ZIM, ki ga vodi Matjaž Knez (desno), bi moral v teh dneh poravnati kupnino za ze Žurnal24 main
V štajerski izdaji Žurnal24: EPK.Mestni svetniki bodo še enkrat odločali, ali bomo sploh dobili programski sedež.

Če mestni svetniki ne bi podprli Maksa, bi bilo to z zornega kota mene kot programskega direktorja katastrofa,” je za Žurnal24 pojasnil Mitja Čander, programski direktor Maribora 2012.

Center uprizoritvenih umetnosti, ki se je nedavno preimenoval v Maks, bo šel v ponedeljek znova skozi roke mestnih svetnikov. Čander je dejal, da so program Evropske prestolnice kulture (EPK) 2012 gradili na štirih stebrih, med katerimi je izhodiščni ravno Maks.

Dopolnitev gradiva
Seznanili jih bomo s sklepom starega mestnega sveta in gradivo dopolnili s tistimi podatki, ki so v preteklosti največkrat razburjali javnost,” je glede projekta Maks pojasnil Emanuel Čerček, županov svetovalec za investicije.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Kot smo že poročali, se je namreč župan Franc Kangler odločil, da novim svetnikom da še enkrat v presojo projekt Maks, ki naj bi bil središče dogajanja EPK 2012. Večnamenski prireditveni center, ki so ga nekateri najprej preimenovali kar v Pandurjevo gledališče, bo v prihodnjih 20 letih z najemom bremenil občinski proračun za več kot 40 milijonov evrov.

Mestna občina do prevzema tega objekta nima nobenih stroškov,” je povedal Čerček ter pojasnil, da je investitor projekta ZIM zasnove in vodenje investicij, ki je v večinski občinski lasti.

Župan pričakuje večino
Kangler je prepričan, da bodo svetniki sledili svojim predvolilnim obljubam: “Koalicija bo glasovala za, pričakujem pa, da bosta Maks podprla vsaj še LDS in Zares.” Je pa včeraj na občini že potekal sestanek, na katerem je župan skupaj z upravo Javnega zavoda Maribor 2012, ki je zadolžen za EPK, govoril o izvedbi Maksa.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.