Slovenija
22 ogledov

Znova podiralo drevesa in zalivalo

Tudi danes dopoldne je možno, da bodo gasilci še črpali vodo, a kaj hujšega ni p Žurnal24 main
Tudi tokrat se vremenoslovci niso zmotili. Na Štajerskem in Koroškem je podiralo drevesa, odneslo del ceste in zalivalo hiše. Še vedno nevarnost poplav in toče.

Biometeorološka plat
Zaradi današnjega vremena bo imelo veliko ljudi z vremenom povezane težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Današnji spanec bo moten, priporočena je večja previdnost.

Ob pol osmih zvečer je narasla voda iz potoka Polskava odnesla del cestišča v Zgornji Polskavi v občini Slovenska Bistrica. Gasilci so cestišče zavarovali in odstranili vejevje iz potoka, zaradi katerega je voda narasla. V prihodnjih dneh bo sledila sanacija ceste.

Gasilci so od pol sedme ure zvečer naprej s cest odstranjevali tudi drevje, in sicer  v Razvanju v občini Maribor, pa v občini Podvelka, s ceste Javorje–Sleme pa so odstranjevali blato in pesek.

Občino Slovenj Gradec je močno deževje zajelo okrog pol šestih popoldne. V Šmartnem je voda zalila župnišče, v Podgorju pa je strela udarila v hlev, sporočajo iz uprave za zaščito in reševanje, vendar na srečo strela ni povzročila požara, poškodovan pa je del strehe.

Tudi v občini Komen gasilci niso ostali brez dela; iz kleti stanovanjske hiše so črpali vodo.

Tudi noč bo pestra
"V noči na soboto se lahko ob močnejših lokalnih nalivih močneje povečajo pretoki manjših vodotokov in hudournikov najprej predvsem v zahodnem in osrednjem delu države, kasneje pa tudi v vzhodnem delu države. Pojavljajo se lahko površinski nanosi zemljine in drobirja,"
opozarjajo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Jutri dopoldne se nam v osrednji in vzhodni Sloveniji obeta sončno vreme, a popoldne se bo povsod po Sloveniji pooblačilo. "Na zahodu se bodo začele pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo do večera razširile nad večji del Slovenije," napovedujejo na Arsu.

Tudi nedelja bo deževna, izjema bo severovzhod, kjer bo večinoma sončno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.