Slovenija
24 ogledov

Zobec Hrastarjevo bo preganjal sam

Janez Janša Boštjan Tacol
Patria. Janez Janša bo najverjetneje nadomestni tožilec.

Prvak Slovenske demokratske stranke (SDS) Janez Janša in njegov zagovornik Franci Matoz uradno še nista seznanjena s tem, ali so ljubljanski tožilci res zavrgli kazensko ovadbo, s katero višji tožilki (v odstopu) Branki Zobec Hrastar očitata prirejanje dokazov o domnevni Janševi vpletenosti v sporne posle pri nakupu vojaških oklepnikov Patria.

"Sklepa tožilstva še nismo prejeli. Ko pa ga prejmemo in če je ovadba zares ovržena kot neutemeljena, bomo kot nadomestni tožilci sami vložili obtožni predlog na pristojnem okrajnem sodišču zoper Branko Zobec Hrastar in tako sami nadaljevali pregon," napoveduje Matoz.

"Okrožna državna tožilka je kazensko ovadbo zavrgla," na naša vprašanja o podrobnostih tožilske odločitve po pregledu ovadbe zoper Zobec Hrastarjevo, odgovarjajo ljubljanski tožilci, ki jih vodi Tamara Gregorčič.

Komentarjev 2
  • Avatar Zala
    Zala 18:55 26.julij 2011.

    Zobec Hrastarjevo bo preganjal sam.Ja, Janez, pa si se pred Bogom in ljudmi zaobljubil, da ji boš zvest!

  • privat 18:46 26.julij 2011.

    dejte se umirit in prevzamite nalogo vodenja te deželice ki je postala grezenca od države! Sodišče je nesposobno,prav tako policija,politiki ...pa so sami lopovi! Kaj misli kdo prevzeti odgovornost za nedelo in ali imamo človekla ki bi znal Slovencem in ...prikaži več prebivalcem pošteno vladati?