Slovenija
43 ogledov

Zobobol zaradi formalizmov

Zobozdravnik iStockphoto
Koncesija. Bolniki preminulega zobozdravnika še kar čakajo na naslednika.

"Na vratih ordinacije je obvestilo bolnikom, da zaradi dolgotrajnih administrativnih postopkov potrjevanje izbire zobozdravnika še poteka. Imam težave in ne vem, kam naj se obrnem,” pravi ena od bralk, sicer pacientka ambulante Rikarda Kosema, ki je spomladi preminul v prometni nesreči.

Takoj po nesreči se je med nekaterimi njegovimi kolegi vnel boj za pridobitev njegove koncesije. Za njegove bolnike so v začetku skrbeli štirje nadomestni zobozdravniki. “Nato so nas začeli naročati za konec julija, takrat pa je bilo na telefonski tajnici posneto sporočilo, da naj za prenaročitev pokličemo konec avgusta. Zdaj je na vratih le še omenjeno obvestilo,” dodaja bralka.

Šest prijav

Koprska občina je prejela šest pravočasnih prijav za podelitev nadomestne koncesije. “Trenutno smo v fazi pridobivanja soglasja pristojnega ministrstva k podelitvi koncesije,” pojasnjujejo; odgovor ministrstva pričakujejo ta teden, s čimer bodo dobili temelj za izdajo odločbe o podelitvi koncesije.

Na Koprskem je bilo lani sicer izdano le eno soglasje za podelitev koncesije v zobozdravstvu, leto prej pa je ministrstvo izdajo enega zavrnilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.