Slovenija
350 ogledov

Žogica novemu kupcu

Na teniškem igrišču je že nekaj let namesto igralcev plevel. (Foto: Anže Petkovš Žurnal24 main
Iz ljubljanske izdaje Žurnala24: Po dvajsetih letih propadanja se zanj zanima tuji investitor.
27 lastnikov ima nekdanji domžalski teniški center Ten-ten.

Da se stvari v nekdanjem teniškem centru, ki je gostil turnir Slovenia Open, premikajo, je potrdil tudi Jože Keršmanc, predstavnik večinskega posrednega lastnika Ten-tena, podjetja Eterra Aktiengesellschaft iz Liechtensteina. “Glede lastništva smo dosegli sporazum, ki je že pravnomočen, in začeli urejanje zemljiškoknjižnih stanj,” je dejal in dodal, da se res pogovarjajo s potencialnimi investitorji.

Obnova neznano kdaj
Obnova Ten-tena je bila zaradi neurejenih lastniških razmerij doslej nemogoča. Kot pravi Keršmanc, to zdaj urejajo, so v fazi sprejemanja sporazumov o ustanovitvi etažne lastnine in sodelujejo skupaj z manjšinskimi lastniki. Kaj točno namerava potencialni kupec storiti s centrom in kdaj je obnova načrtovana, ni povedal. “V vsakem primeru se to ne bo zgodilo čez noč,” je dejal in dodal, da za zdaj glede tega ne želijo dvigovati prahu.

“Zadeva se premika, ampak počasi. Določene stvari so še pri odvetnikih in na sodišču,” pa so povedali v podjetju Proing projektiva in inženiring, ki je manjšinski lastnik teniškega centra. Kot pravijo, bodo manjšinski lastniki svoje deleže prodali, potencialni kupec pa bo z obnovo spremenil namen kompleksa. Več o načrtih in usodi Ten-tena bo po njihovih besedah znano konec februarja.

Stavba se poseda
Nekdanji teniški center je trenutno v zelo slabem stanju. Kot je že pred časom povedal Keršmanc, električno napeljavo zaliva voda, stavba se poseda, teniška igrišča so zaraščena, zelo slaba pa je tudi požarna varnost.

Ali imajo kakršnekoli informacije o načrtih s Ten-tenom, smo vprašali tudi Občino Domžale, a odgovora včeraj nismo dobili.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.