Slovenija
12 ogledov

Zoki in Grep bosta trepetala

Projekt Zorana Jankovića in Uroša Ogrina iz Grepa bo jutri pod drobnogledom pose Žurnal24 main
Stožice. Od sredinega tehničnega pregleda bo odvisno, kdaj bo stadion dobil uporabno dovoljenje.

Sredin tehnični pregled, ki ga bo v Športnem parku Stožice opravila komisija ministrstva za okolje in prostor (MOP), bo odgovoril na vprašanje, ali bosta stadion in dvorana do 30. junija dobila uporabno dovoljenje, kot ves čas napoveduje ljubljanski župan Zoran Janković.

Roka niso napovedali
Na MOP, kjer so zaradi obsežnosti projekta izdali tudi gradbeno dovoljenje, niso želeli napovedati, kdaj bi uporabno dovoljenje lahko izdali: “Potek tehničnega pregleda bo odvisen od obsega izvedenih del in predložene dokumentacije. Uporabno dovoljenje pa se izda, ko objekt izpolnjuje vse pogoje, kot jih določa zakon o graditvi objektov.”

Če zasebni partner v Stožicah Grep do konca junija ne bo dobil uporabnega dovoljenja, bi lahko Mestno občino Ljubljana zaprosil za aneks k pogodbi o podaljšanju roka za dokončanje projekta. Če tega ne bo storil in če dovoljenja ne bo dobil pravočasno, pa bi lahko MOL unovčila 25-milijonsko bančno garancijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.