Slovenija
22 ogledov

Zoper Škoberneta vložena obtožnica

Sodnik Milko Škoberne (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Skupina državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala bo zoper sodnika celjskega okrožnega sodišča Milka Škoberneta vložila obtožnico zaradi kaznivega dejanja jemanja podkupnine, so potrdili v skupini.

Preiskava na Okrožnem sodišču v Ljubljani zoper Škoberneta pa se je končala pred dobrim mesecem dni.

V zadevo jemanja podkupnine sta poleg Škoberneta, ki je v začasnem suspenzu zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja z zlorabo sodniške funkcije, vpletena tudi nekdanji direktor Komunale Laško Marjan Salobir in celjski podjetnik Esad Ramić. Vsi osumljenci so bili konec januarja letos med kriminalistično akcijo tudi pridržani.

V zameno za podkupnino odpravil mednarodno tiralico?

Tožilstvo Škobernetu očita, da je v zameno za podkupnino odpravil mednarodno tiralico za Esada Ćehajića, osumljenca kaznivih dejanj, povezanih s prostitucijo in goljufijami. Škoberne naj bi tako od Ćehajića, ki je osebno javnosti razkril domnevno nečedne posle celjskega sodnika, prejel 9000 evrov podkupnine, zahteval naj bi še 50 tisoč evrov.

Med policijsko preiskavo pa so kriminalisti Škobernetu navidezno izročili 18 tisoč evrov podkupnine, ki naj bi jo potem razdelil s Salobirjem in Ramićem. Svoj delež pa naj bi Škoberne položil na bančni račun.

Pri šestih hišnih preiskavah so kriminalisti našli materialne dokaze, kot so računalniški podatki, listine, mobilni telefoni, zasegli pa so tudi del izročene navidezne podkupnine v višini 11 tisoč evrov.

Po zaslišanju konec januarja letos je preiskovalni sodnik Salobirja izpustil na prostost, za Škoberneta in Ramića pa je odredil enomesečni pripor v ljubljanskem priporu. Za Škoberneta in Ramića pa je potem ljubljansko okrožno sodišče pripor odpravilo sredi februarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.