Slovenija
15 ogledov

Zoper Žagarjevo 15 ovadb

Nekdanji delavci celjskega Gradisa aprila še niso slutili, da zanje po stečajnem Žurnal24 main
Gradis. Do 1. junija naj bi delavci dobili vsaj denar iz jamstvenega sklada.

Zoper Lidijo Žagar, nekdanjo predsednico uprave Gradisa, je vloženih 15 ovadb, je dejal Janez Golob, stečajni upravitelj podjetja. “Konec stečaja s tem nima nobene zveze. Ocenjujem, da bo ovadb blizu 20,” je dejal Golob. Na vprašanje, ali drži, da je imel težave s pridobivanjem dokumentacije, ki so jo kriminalisti želeli zaseči, je dejal, da nekaj gradiva niso našli, a da so dobili, kar so iskali.

Na Policijski upravi Celje informacij, dokler preiskava poteka, ne dajejo, potrdili so le, da so ovadbe prejeli. Žagarjeva pa je glede ovadb dejala le, da je ne presenečajo.

Podjetje brez vrednosti
Upniki so užaloščeni, saj nikomur ni ostalo nič, delavci pa delajo na črno, da lahko preživijo. Vesel sem, da jim nisem obljubljal nič nemogočega,” je odločitev Goloba, ki je na celjsko okrožno sodišče naslovil predlog za končanje stečajnega postopka v Gradisu, komentiral sindikalist Srečko Čater.

Ta ni presenečen, da se premoženje ne bo razdelilo. “To mi je bilo jasno že ob pregledu bilanc poslovanja Gradisa za nekaj let nazaj. Šlo je za precenjevanje nedokončane proizvodnje, podjetje pa je praktično brez vrednosti. Stečajne mase ni, ker je večina strojev kupljena na lizing,” je pojasnil.

Rešitev bi bila najem
Delavcem je Čater prvi dan odkrito povedal, naj nič ne pričakujejo. “Razen če bi stečajnemu upravitelju uspelo najti najemnika, ki bi še naprej opravljal to dejavnost. Takega junaka ni in danes ima Gradis le še nekaj odpadnega železa,” je povedal Čater, ki upa, da bodo delavci do 1. junija dobili vsaj denar iz jamstvenega sklada, kot jim je bilo obljubljeno. “Sicer bom šel k ministru za delo in naredil velik kraval,” je obljubil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.