Slovenija
49 ogledov

Zoran Janković popustil, koncesija bo

ljubljana 18.06.13, ZZD, zelezniski zdravstveni dom, zdravstveni dom, SZ, Celovs Anže Petkovšek
Železniški zdravstveni dom. Skoraj 30 tisoč ljudi ne bo ostalo brez zdravstvene oskrbe.

Mestna občina Ljubljana (MOL) bo, kot kaže, Železniškemu zdravstvenemu domu (ŽZD) podelila koncesijo za opravljanje primarne zdravstvene dejavnosti brez razpisa in tako rešila zaplet, zaradi katerega bi 1. julija skoraj 30 tisoč pacientov ostalo brez osebnega zdravnika, zobozdravnika in ginekologa.

 

Župan Zoran Janković je sicer še v torek trdil, da jih ne bo nihče prisilil, naj podelijo koncesijo mimo razpisa, na včerajšnjem sestanku pa je očitno popustil. Mestnemu svetu bo tako 8. julija ponudil tri možnosti; naj podeli koncesijo brez razpisa, z razpisom ali naj se program prenese na Zdravstveni dom Ljubljana. Sam podpira prvo, opozoril pa je, da bi se lahko zaradi tega pritožil vsak, ki ponuja podobne zdravstvene storitve.

Čeprav ŽZD prvi teden julija ne bo imel koncesije, bo deloval normalno, in sicer na svoje stroške, saj jih zdravstvena zavarovalnica brez koncesije ne more povrniti. Koliko jih bo to stalo, direktor ŽZD Emilijan Lobe ne ve.

Komentarjev 1
  • Šemefuky 09:37 20.junij 2013.

    Sama dobrota ga je tega Đupana.A je dobil, ka j%$, da se je tako omehčal, ali se ga je kaj prijela lekcija Denisa Avdića, ko mu je javno nastavil ogledalo, v katerem je lahko videl svoje in od sinov obnašanje ...prikaži več in dojemanje javnosti do njihovega načina dojemanja poštenja, in morale?