Slovenija
118 ogledov

Zoran Petrovič je ustanovni član SPS in zato lahko ostane predsednik

shod policistov Saša Despot
Zoran Petrovič je dobil 96-odstotno podporo 299 članov Sindikata policistov Slovenije, ki so v Zrečah glasovali o njegovi zaupnici. Pa bo Petrovič ostal predsednik sindikata, četudi ne bo več policist? Grozi mu namreč izredna odpoved. V sindikatu pravijo:"Vsekakor, saj je ustanovni član."

"Vsekakor. V primeru izgube službe lahko ostane član SPS, saj je ustanovni član," na vprašanje, ali bo Zoran Petrovič, četudi bo izgubil službo v policiji, ostal član sindikata, odgovarja tiskovna predstavnica Sindikata policistov Slovenije (SPS) Suzana Drašler.

Izredna odpoved zaradi afere Koprivnikar

Kot je znano, je Zoran Petrovič zaradi sodelovanja pri dogovarjanju o prometnem nadzoru ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja, dobil izredno odpoved zaposlitve. Poleg Petroviča so izredno odpoved dobili še štirje policisti, policista, ki sta Koprivnikarja ustavila, pa sta dobila opozorilo pred odpovedjo. Odpuščeni policisti so vložili pritožbe.

Ostane lahko tudi predsednik

Shod policistov | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Zoran Petrovič bo, četudi bo dobil izredno odpoved delovnega razmerja. še naprej lahko ostal tudi predsednik sindikata SPS, je še potrdila Drašlerjeva. O zaupnici Petroviču so sicer danes glasovali člani SPS na izrednem kongresu, ki poteka v Zrečah. Petrovič je po aferi Koprivnikar svoj mandat vezal na glasovanje o zaupnici na kongresu.Po neuradnih podatkih Večera naj bi Petrovič dobil skoraj stoodstotno podporo.

Zoran Petrovič meni, da so odpovedi nezakonite, iz sindikata pa so sporočili, na bo vodstvo SPS o dogodku članstvu posredovalo svoja pojasnila. "Vsebinska razprava o očitkih, ki so bili s strani vodstva policije, pa tudi Vlade javno izrečeni, tudi v smeri domnevne zlorabe policistov s strani sindikata, je nujna," so zapisali v sindikatu.

Napovedana velika udeležba

"Udeležba članstva na izrednem kongresu, predvsem pa njihov odziv, bosta, kot verjamemo sklicatelji, pokazala, da člani vodstvo sindikata ocenjujejo po prizadevanjih in rezultatih in ne sodijo prenagljeno, sledeč zgolj posamičnim izjavam državnih funkcionarjev in zapisom v medijih," so še zapisali v sporočilu za javnost. za kongres sicer vlada večje zanimanje kot sicer, medtem ko je bilo na prejšnjem kongresu okoli 150 članov, se je na današnjega najavilo 350 članov.

Člani so na tajnem glasovanju oddali 299 veljavnih glasovnic.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Žurnalček 20:43 13.maj 2016.

    Kako si kifelci tega sindikata predstavljajo svoje nadaljne delo in spoštovanje od strani državljanov , če bodo imeli za predsednika takšnega KRIMOSA ! Kdaj misli MNZ izdati račun tem desperadosom , ki so uporabili sredstva Plicije z asvoje kriminalno in ...prikaži večin protipravno početje !

  • Žurnalček 20:40 13.maj 2016.

    Takole, z dogovarjanjem policajev med seboj in ne dela po ukazih in pravilih službe v nadaljevanju takšnih nezakonitosti nastajajo eskadroni smrti ! Temu sindikalistu je treba vzeti DRŽAVLJANSTVO ne samo, da ga brcnejo v rit !

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 16:45 13.maj 2016.

    Groza me je ko vidm kako so nekateri policaji slepi. Grozljivka. Sej pol pa ni čudn da ko so potekal vele protesti v Sloveniji pred leti da je toliko nasilja policije bilo. Sama agresija in samo rinjenje z glavo skozi ...prikaži večzi zid. Ne rečem je 60% dobrih policajev..sam tisth 40% slabih pusti močan grenak priokus.