Slovenija
3486 ogledov

Zorčič povedal, kako so mu grozili

Igor Zorčič Saša Despot
Predsednik državnega zbora je potrdil, da je prejemal grožnje o tem, kaj se bo zgodilo, če ne bo prestopil v novo koalicijo.

Predsednik državnega zbora Igor Zorčič je v oddaji Odkrito na TV Slovenija potrdil, da je bil deležen groženj, če ne bo prestopil v neko novo koalicijo. Zavrnil je namigovanja, da sta tako koalicija KUL kot SDS poslancem ponujala denar v zameno za to, da ostanejo na tej ali oni strani. "Moje izkušnje so, da niti meni niti nikomur, ki ga jaz poznam, ne bi oziroma ni nihče ponujal kakršnihkoli zneskov," je pojasnil. 

Bile pa so grožnje, kar lahko potrdi sam iz prve roke. Grožnje, "da če se ne bomo uklonili volji, ali pa, bom rekel, če ne bomo prestopili v neko novo koalicijo, da bodo z nami obračunavali preko medijev, preko raznih portalov". Sam je rekel, da težko oceni, koliko to drži. 

Poudaril je, da se ves čas pojavljajo namigovanja glede morebitnega prestopa poslancev na eno ali drugo stran. "Problem namigovanj in pričakovanj je, da so nerealna," je izpostavil. Stranke koalicije zavezuje koalicijski sporazum, a tudi znotraj tega so lahko različni pogledi na posamezna vprašanja, ki so se jih zavezali reševati. Pri vprašanjih, ki niso določena s koalicijskim sporazumom, je teh pogledov lahko še več. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 8
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 10:14 02.februar 2021.

    Iz dneva v dan je tale Zorko bolj patetičen. bogi revež , če ga je strah pred državljani.

  • Avatar Leon
    Leon 14:44 28.januar 2021.

    Zorčič predsednik DZ ,ki naj bi bil avtoriteta hrama demokracije omenja grožnje brez ovadb? Torej so podobne kot Janševe namenjene lastni promociji . Vsi imajo 24 urno varovanje ,česa se bojijo .Lastne žene .

  • migi 12:15 28.januar 2021.

    PRODANA DUŠA! Da te ni sram....izghovori ...pa kr neki!!!Še dobro leto...pa boš v dreku!!!!!