Slovenija
113 ogledov

Zorko: Pomola nismo prodali

“Enega od prosilcev smo zavrnili, ker je želel privez brezplačno. Očitno se zdaj Žurnal24 main
Čolni. Namige, da je komunala Ljubljančanom prodala pomol s privezi, Zorko zavrača.

Izola. “Nekaterim Ljubljančanom je uspelo ustanoviti društvo za priveze, ki mu je izolska komunala prodala kar ves pomol komunalnih privezov. Koliko privezov so s tem odvzeli izolskim čakajočim na komunalne priveze, nihče ne ve,” nam je pisal anonimni bralec.

Preklicali pogodbe
Alojz Zorko, direktor Komunale Izola, je povedal, da je v Izoli okoli 300 komunalnih privezov za občane in 60 komercialnih. “Tem 60 komercialnim smo konec prejšnjega leta preklicali pogodbe zaradi gradnje novega pomola B in ribiške infrastrukture. Grozili so nam s tožbami, svetoval pa sem jim, naj se raje dogovorimo,” je dodal.

Najemnina za pomole
Kot je razložil, so se imetniki komercialnih privezov združili v društvo in prišli s ponudbo, da bi z najemnino, plačano za pet let vnaprej, omogočili nakup treh novih plavajočih pomolov. Dva bi bila komunalna za občane, eden za komercialne priveze, vsi pa bi ostali v lasti Komunale Izola. “Ugotovili smo, da se ta ponudba finančno izide. Brez komercialnih privezov komunala ne more poslovati pozitivno, saj z zneski za komunalne priveze ne moremo pokriti vseh stroškov,” je pojasnil Zorko. Komunala je prek razpisa že kupila in pred dnevi postavila tri plavajoče pomole. Občani naj bi pridobili sto novih privezov, na tretjem pomolu pa bo prostora za kakšnih 30 komercialnih privezov.

Gianni Gergeta, predsednik komisije za komunalne priveze, je bralčeve navedbe označil kot dezinformacije, ki imajo namen škoditi komisiji, in pojasnil, da je v Izoli več kot 800 čakajočih na privez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.