Slovenija
40 ogledov

Zpiz: Nepravilno določali plače

Na Zpizu so nepravilnosti odpravili le delno. (Foto: BOBO) Žurnal24 main
Računsko sodišče: ukrepi Zpiza za odpravo nepravilnosti, ugotovljenih v zvezi z določitvijo previsokih plač uslužbencem na najodgovornejših delovnih mestih, niso zadovoljivi.

Računsko sodišče je v revizijskem poročilu o računovodskih izkazih in pravilnosti poslovanja Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije za leto 2008 ugotovilo, da je 20 vodilnih in zaposlenih na najzahtevnejših delovnih mestih do prehoda na nov plačni sistem zasedalo delovna mesta z izhodiščnimi količniki, ki so presegli količnik 6,80, oziroma 6,00 za zdravnike, kar ni bilo v skladu z zakonom o razmerjih plač v javnih zavodih, državnih organih in organih lokalnih skupnosti.

Posledica tega je bila tudi nepravilna določitev plač, tako da je ocenjena vrednost preveč izplačanih plač leta 2008 znašala 66.191 evrov.

Zpiz je anekse k pogodbam o zaposlitvi, ki se uporabljajo od 1. maja, vročil 18 javnim uslužbencem na najodgovornejših delovnih mestih, na tej podlagi pa jim je bila tudi obračunana in izplačana plača za maj 2010. Vendar pa je Zpiz s tem le delno odpravil nepravilnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.