Slovenija
35 ogledov

ZPS opozarja ne neustrezen voziček

Fotografija je simbolična Youtube Fotografija je simbolična.
Zveza potrošnikov Slovenije opozarja na otroški voziček Bugaboo Bee, ki zaradi neustrezne vrtljivosti prednjih koles ovira vožnjo, vrtenje vozička in spreminjanje smeri. Tržni inšpektorat: gre za srednje tveganje in ne za resno tveganje.

Na problem je opozorila angleška potrošniška organizacija Which?, ki je dobila več prijav s strani potrošnikov. S problemom so že seznanili proizvajalca, kjer so se lotili reševanja problema. Tako so takoj ustavili dobavo in vozičke umaknili iz prodaje.


"Vse, ki so v obdobju med januarjem in septembrom 2011 voziček kupili, pozivajo, da se za preprečitev tovrstnih težav obrnejo na proizvajalca, trgovino ali pooblaščene servise, in ustrezno rešijo problem (verjetno zamenjava prednjih koles z novimi)," so zapisali na spletni strani ZPS.

V ZPS ob tem vse slovenske potrošnike pozivajo, naj se, če imajo doma omenjeni voziček in se soočajo s podobnimi težavami kot britanski potrošniki, obrnejo na trgovca, kjer so voziček kupili.

Inšpektorat: gre za srednje tveganje

Za dodatna pojasnila smo se obrnili tudi na Tržni inšpektorat Slovenije. Tamkajšnja glavna tržna inšpektorica Andrejka Grlič je za zurnal24.si dejala, da inšpektorat ni prejel nobene prijave, ki bi se nanašala na omenjeni voziček. Omenjeni voziček nizozemskega proizvajalca Bugaboo International B.V. je bil dobavljiv tudi v Sloveniji, iz podatkov pa je, kot je še zapisala Grličeva, razvidno, da gre v konkretnem primeru za srednje tveganje in ne za resno tveganje.

Stopnjo tveganja je v skladu z RAPEX smernicami izvedel Consumer Product Safety Advice Limited iz Velike Britanije.

"V kolikor potrošniki smatrajo, da imajo predmetni voziček, svetujemo, da se obrnejo na trgovca, pri katerem so kupili voziček. Trgovec jim bo neustrezen del zamenjal z ustreznim," je še zapisala Grličeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.