Slovenija
175 ogledov

ZPS prijave za skupinski nakup elektrike in plina zbira do 12. julija

Menjava števca je brezplačna, a pred izklopom mora biti odjemalec o tem obveščen Žurnal24 main
Prijave za drugi skupinski nakup električne energije in zemeljskega plina bo Zveza potrošnikov Slovenije zbirala do 12. julija.

Prijava, ki jo lahko potrošniki izvedejo na spletni strani www.zamenjajinprihrani.si, ni zavezujoča. 

Ponudniki elektrike in plina bodo nato 13. julija na licitaciji ponudili najboljšo ceno za prijavljene potrošnike. Dodatni pogoji za vse ponudnike so, da mora cena navzgor omejena za 12 mesecev, nobenih sankcij za odstop od pogodbe ali skritih stroškov, pravočasno obvestilo o ceni po poteku 12 mesecev). 

Potrošniki, ki se bodo prijavili, bodo v drugi polovici avgusta prejeli individualno oceno prihrankov in ponudbo za zamenjavo dobavitelja. Prav individualna ocena prihrankov bo potrošnikom v pomoč pri odločitvi o tem ali sprejeti ponudbo.

80 odstotkov še ni nikoli zamenjalo dobavitelja

"Število menjav dobavitelja v zadnjih letih res ne stagnira, vendar ga lahko pripišemo  predvsem dobrim 20 odstotkom aktivnih potrošnikov, medtem ko po naših podatkih skoraj 80 odstotkov potrošnikov še nikoli ni menjalo dobavitelja," je izpostavila Breda Kutin, predsednica ZPS.

V prvi akciji leta 2015 je sodelovalo 12.300 gospodinjstev, ki so skupaj prihranili več kot milijon evrov. Povprečni prihranek je bil 80 evrov letno. 

"Več nas bo, boljšo ponudbo in posledično večje prihranke lahko dosežemo!" poziva ZPS. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.