Slovenija
15 ogledov

ZPS proti dražji elektriki

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Zvezi potrošnikov Slovenije uspel veliki met. Potem ko so opozorili na neodgovorno dražitev elektrike zaradi gospodarske krize, so izborili enoletno zamrznitev cen. V Petrolu cene nespremenjene.

V začetku junija so z Elektra Ljubljana sporočili, da bodo s 1. julijem podražili elektriko, v Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS) pa so takrat opozorili, da so pri tem "zamolčali, da so manjšo dnevno tarifo podražili za 63 odstotkov, večjo pa za 18 odstotkov".

"V času, ko se kupna moč potrošnikov zaradi krize zmanjšuje, je družbeno neodgovorno dražiti električno energijo," so pred desetimi dnevi dejali v ZPS.

V Petrolu dražitve ne bo
Zvezi je v njihovih prizadevanjih pri nekaterih elektrodistributerjih očitno že uspelo doseči zamrznitev cen za električno energijo, saj so takšen korak že sprejeli v Petrolu, kjer cene električne energije ostajajo nespremenjene najmanj do 30. junija 2012.

"Petrol je kljub zaostrenim razmeram na trgu z električno energijo in povišanju cen sprejel zavezo, da bo potrošnikom vsaj še eno leto dobavljal električno energijo po zdaj veljavnem ceniku. Petrolova električna energija je že zdaj med najkonkurenčnejšimi, obenem pa ponudba ne vsebuje nobenih dodatnih prikritih stroškov in sankcij ob morebitni menjavi dobavitelja," so še sporočili iz podjetja.

Pri ZPS smo tudi preverjali, kakšni so bili odzivi drugih elektrodistribucijskih podjetij na njihov poziv, naj prihodnjih 12 mesecev ne dražijo elektrike, a so bili v zvezi zelo skrivnostni in nas povabili na ponedeljkovo novinarsko konferenco.

So pa potrošnike že obvestili, da bodo napotki in nasveti za zamenjavo ponudnika električne energije zbrani na novi spletni strani www.123zamenjaj.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.