Slovenija
13 ogledov

ZPS: Tušmobil zavaja!

Boštjan Okorn, ZPS (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Paketi Brezmejni. ZPS je Tušmobil pozvala, naj spremenijo pakete, da bodo odražali ime.

Prijava. Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) je Tušmobil prijavila tržni inšpekciji zaradi zavajajočega oglaševanja paketov Brezmejni. “Povprečni uporabnik bo prej ali slej spoznal njihove meje,” pravijo. Tušmobil so že “pozvali, naj spremeni pakete, da bodo odražali ime, pod katerimi jih prodajajo, oziroma naj vidneje razložijo vse omejitve”.

Preberite drobni tisk!

“Ne želimo si pritožb in zato opozarjamo potrošnike, naj dobro preberejo vsa določila,” pravi Boštjan Okorn z ZPS. Pojasnjuje, da je Tušmobilova ponudba sporna predvsem, ker potrošniku dodatno zaračunavajo klice, ko je v Mobitelovem omrežju (a še vedno v Sloveniji). “Še bolj sporno se nam zdi določilo, da v druga omrežja ne moreš klicati več kot v Tušmobilovo, ne da bi za to moral dodatno plačati,” razloži.

Sogovornik pojasnjuje, da se jim potrošniki glede konkretnega primera še niso pritožili: “Je pa bilo v preteklosti veliko pritožb glede mobilnih operaterjev, povezanih z dodatnim zaračunavanjem storitev, ki so načeloma že v paketu.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.