Slovenija
26 ogledov

Zrasli naj bi kar dve

"Ob Dvorani Tabor bo zrasla pokrita atletska dvorana, ki je ni med Beogradom, Du Žurnal24 main
Zasebni investitor bi dvorano gradil ob avtocesti. Večnamenska dvorana bo na Taboru.
Dvorana tudi na Ptuju, Slovenj Gradec bi jo imel
Ptuj, Slovenj Gradec. "V zadnjih letih smo na Ptuju razvili veliko infrastrukture, ki je primerna za priprave športnikov. Dvorana bi rešila mnoge zagate, potrebujemo pa jo tudi za vse večje kulturne prireditve," pojasnjuje Štefan Čelan, ptujski župan. Investicijska vrednost, ki zajema izgradnjo dvorane in drugih pokritih površin, je slabih 17 milijonov evrov. “Občina je zagotovila zemljišča, ministrstvo za šolstvo in šport 2,5 milijona evrov, zasebnik pa preostanek sredstev,” pravi Čelan. Tudi v Slovenj Gradcu se ne bi branili tekme na bližajočem Eurobasketu. “Vendar v tem trenutku nimamo ne sredstev ne primerne dvorane,” pravi župan Matjaž Zanoškar.

"Ne znam si predstavljati, da Maribor ne bi bil del evropskega prvenstva v košarki (EPK),” je jasen župan Franc Kangler. Načrtuje gradnjo dveh dvoran, v katerih bi se lahko odvijale tekme EPK čez tri leta.

"Prostor bomo imeli"
Čeprav Košarkaška zveza Slovenije tekem v Mariboru ni načrtovala, saj Dvorana Tabor po njihovih merilih ni primerna, bo ta teden župan sekretarja in predsednika KZS pozval, naj znova razmislita o tekmah v mestu ob Dravi. Do konca leta 2012 naj bi tu stali dve primerni dvorani. “Zasebni investitor je že izrazil zanimanje in namero, da bi nekje ob avtocesti v Mestni občini Maribor (MOM) postavil dvorano, ki bi sprejela 6.500 obiskovalcev. Bila bi večnamenska, in sicer za koncerte, modne revije, dvoranski motokros in podobno. V celoti bi jo financiral zasebni investitor,” razlaga Kangler. Dodaja, da bi jo investitor ponudil tudi za druge občinske projekte. Kdo bo investitor in kje točno bo dvorana stala, župan še ne želi izdati, saj pravi, da bi se projekt lahko zalomil.

"Takšne ni v bližini"

Gregor Žmak, direktor občinskega urada za šport, razkriva načrte za gradnjo večnamenske dvorane, za katero načrtujejo, da bo prav tako zgrajena v prihodnjih dveh letih. “Večnamenska atletska dvorana bo stala v Športnem parku Tabor ob obstoječi dvorani. Gradnjo načrtujemo po vseh sodobnih standardih. Takšne ni v radiju 250 kilometrov; najbližja primerljiva je v avstrijskem Linzu. Namenjena bi bila tako za univerzijado kot EPK," pravi Žmak.

Vredna 25 milijonov
Projekt na MOM že pripravljajo, kmalu bo javna razgrnitev občinskega podrobnega prostorskega načrta. "Investicija je ocenjena na 25 milijonov evrov. Financirali bi jo iz evropskih sredstev, nekaj pa bi dodali ministrstvo za šolstvo in šport, verjetno tudi MOM ter Fundacija za šport in Atletska zveza Slovenije, ki je zelo zainteresirana in nas podpira pri gradnji,” pojasnjuje Žmak. Dvorana bi bila namenjena prireditvam in športu, imela bi ledno površino, v njej bi potekale tekme rokometa, košarke in atletike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.