Slovenija
216 ogledov

Zraven trgovskih centrov se bodo gradile nove ceste

Zastoj pred Cityparkom A. P.
Mestna občina načrtuje, da bodo trgovski centri znotraj ljubljanskega BTC, v prihodnje bolj dostopni s pomočjo cestnih povezav. Za razširitev Letališke ceste že pridobivajo soglasja.

Nove povezave se ne bodo gradile le zaradi dostopa do načrtovane trgovine Ikea, ki naj bi jo začeli graditi že prihodnje leto, ampak za lažji dostop do celotnega območja trgovskega in logističnega centra na območju Novih Jarš.

Letališka v štiripasovnico

Nekateri načrti, ki so celo starejši od napovedi prihoda novega trgovca na slovensko tržišče, pa naj bi se uresničili že kmalu. Oddelek za gospodarske dejavnosti in promet ljubljanske občine tako pojasnjuje, da trenutno že pridobivajo soglasja za rekonstrukcijo Letališke ceste. Ta se bo z namenom večje pretočnosti prometa med Emporiumom in Kajuhovo spremenila v štiripasovnico.

S časoma naj bi se sodeč po lani sprejetem sklepu o začetku postopka priprave občinskega podrobnega prostorskega načrta za prostorsko ureditev (OPPN) celotna Letališka cesta od križišča s Kajuhovo cesto na zahodu do priključka na avtocestnega obroč na vzhodu spremenila v štiripasovno cesto z drevoredi, kolesarskimi stezami in hodniki za pešce v celotnem poteku.

Povezave Litijske ceste z BTC

Kot pojasnjuje uprava Zorana Jankovića, je OPPN v postopku izdelave in v njem bo proučeno priključevanje območja na obodne ceste (Letališko, Kajuhovo, Zaloško in vzhodno avtocesto) in na severno obvozno cesto. Takrat naj bi tudi podrobneje določili faze izgradbe novih povezav med trgovskim središčem in Litijsko cesto. Načrtovani sta namreč izgradnji povezav Bratislavska–Zaloška in Chengdujska–Letališka.

Do uveljavitve OPPN so v območju sicer dopustne rekonstrukcije in gradnja gospodarske javne infrastrukture.

Komentarjev 16
  • dragec 22:41 01.maj 2016.

    ne seri

  • tecumseh_1975 21:23 01.maj 2016.

    motiš se , motiš. Če so dvojni stroški, so tudi provizije dvojne.

  • tecumseh_1975 21:22 01.maj 2016.

    nobena od omenjenih ni znotraj BTC. Vs so dovozi. ki morajo pa biti široki in lepi da nosijo denarčke Zokijevim rendom v BTC-ju