Slovenija
74 ogledov

Žrebali bodo najvišjo sedmico doslej

Loterija Slovenije
1/5
Saša Despot
Glavni dobitek v igri Loto je dosegel rekordno vrednost - danes je v igri 4,9 milijona evrov.

Iz Loterije Slovenije so sporočili, da je glavni dobitek v najpriljubljenejši loto igri v Sloveniji dosegel rekordno vrednost - 4,9 milijonov evrov. Če dobitek ne bo izžreban danes, pa bo sklad v nedeljskem žrebanju presegel najvišjo možno vrednost sklada za sedmico, 5 milijonov evrov. "Skladno s pravili igre bomo razliko nad 5 milijoni evrov sorazmerno razdelili med vse ostale dobitke, ki bodo v povprečju višji za 50 odstotkov," še pojasnjujejo na Loteriji Slovenije.

Slovenci prisegamo na Loto

Čeprav Eurojackpot - evropska igra na srečo, ki jo je mogoče igrati od marca 2012, poteka v Sloveniji in še 15 evropskih državah - obljublja nekajkrat višje dobitke kot domači Loto, pa je slednji med Slovenci še vedno daleč najpriljubljenejši. Po podatkih Loterije Slovenije Loto igra 54 odstotkov igralcev, sledi igra Eurojackpot in srečke, ki jih igra 33 odstotkov igralcev.

Povprečno vplačilo je pri nas lani znašalo 8 evrov. Mateja Slamnik Kos iz Loterije Slovenije pravi, da se je to sicer v zadnjih letih znižalo: "Recesija je vplivala tudi na področje iger na srečo: igralci sicer v igrah še vedno sodelujejo, vendar pa so njihovi vložki bolj premišljeni, racionalni."

Komentarjev 4
  • Avatar praufo
    praufo 13:44 04.junij 2015.

    Največjo korist od iger na srečo ima tisti, ki organizira igre na srečo. Torej ? Te moti, ker je kombinacija predraga ? Nihče te ne sili v to igro, tako kot te nihče ne sili v Casino. Cene so pač ...prikaži več take kot so in najbrž niso previsoke glede na vplačila, ki jih ne manjka. Biznis pač.

  • KOJAK 11:14 03.junij 2015.

    Loto kombinacija stane 0,6 € in ne 5 €.

  • wingspan15 10:41 03.junij 2015.

    Več kot 5 € za loto kombinacijo je milo rečeno oderuško. Kar zamislimo si, kaj tak znesek predstavlja nekomu z minimalno plačo. Tisti pa, ki se pre-se-rava, bo najbrž tudi temu kaj namenil.