Slovenija
33 ogledov

Zrežirajte popoln dan

Hiska Shutterstock
Počitnice doma. Obudite otroka v sebi in spodbudite svojega otroka k domiselnim igram kar pri vas doma.

1 Hiša iz kartona

Ustvarjalni proces se začne že pri zamisli in pripravi potrebnega materiala. Eden od zelo vznemirljivih ustvarjalnih podvigov je gradnja pravcate otroške hiške, ki jo lahko otrok sestavi iz različnih materialov; med temi je najlažje dostopen in zelo praktičen karton, saj škatle zlahka in brezplačno dobite kar v bližnji trgovini. Da se bo otrok počutil kot pravi projektant, naj skicira načrt hiše z merami vred, potem pa naj poskuša čim verodostojneje slediti načrtu. Posebej lahko oblikuje vrata in okna, doda celo dimnik ali strešno okno in vse skupaj pobarva ali polepi po mili volji. Ko bo hiška končana, lahko uprizorite uradno odprtje z zabavo za povabljence.

2 Gledališče kar doma

V svetu otroške domišljije veljajo pravila, ki si jih otroci postavijo sami, tako da ni treba biti posebno izurjen profesionalec, da se lotite priprave in uprizoritve gledališke igre. Lahko pa otroku pomagate pri prvih korakih: skupaj se lotite že znane zgodbe ali si izmislite povsem novo, pri čemer lahko otrok k pisanju okvirnega osnutka povabi svoje prijatelje, med katere bo razdelil vloge. V pustnem vzdušju lahko skupaj izberete tudi kostume in se pozabavate s pripadajočo scenografijo, pri čemer si lahko med drugim pomagate spet s kartonom, starimi rjuhami in drugimi rekviziti, ki jih lahko najdete doma. Ne pozabite na slovesno premiero z uradnimi vabili in pogostitvijo.

3 Ustvarjalno kuhanje

Packanje po kuhinji je lahko odlična zabava, otroci pa bodo ponosni nase, če bodo obenem lahko ustvarili nekaj užitnega. Za kak dan pozabite na neoporečna red in čistočo ter otroku privoščite, da se izživi, pri čemer mu dajte vedeti, da tudi največji kuharji pospravijo za sabo. Pomagajte mu s tem, da skupaj prelistate kakšno kuharsko knjigo za mlade nadobudneže in poiščete ustrezen recept ali pa preprostejše recepte poiščete na spletu. Postrežba in okrasitev mize naj bosta prav tako primerno slovesni.

4 Zabava v pižamah

Med nezgrešljivimi uspešnicami sta zabava v pižamah in/ali zabava v maskah. K tema spadajo priljubljene družabne igre, kot so pantomima, ugibanje znanih imen in iskanje skritega zaklada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.