Slovenija
18 ogledov

Žrtev medijske gonje?

Varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik ni govorila o konkretni zadev Žurnal24 main
Varuhinja. Zdenka Čebašek Travnik ne bi, a bi ostala. Če bi jo kdo predlagal.

“Odločila sem se, da se ne bom prijavila na poziv predsednika republike za zbiranje predlogov možnih kandidatov za varuha človekovih pravic,” je včeraj povedala sedanja varuhinja Zdenka Čebašek Travnik. Pojasnila je, da sta njena predhodnika svoje delo zelo dobro opravila v enem mandatu in tudi sama ne čuti potrebe, da bi morala ostati.

Grozili so ji s smrtjo

“Čeprav sem bila žrtev medijske gonje, to ni razlog, da ne bom kandidirala,” je povedala in dodala, da je najverjetneje edini varuh v zahodni demokraciji, ki so mu kdaj grozili s smrtjo. Ni pa izključila možnosti, da bi podala soglasje h kandidaturi, če bi jo predlagal nekdo drug.

Ena izmed nevladnih organizacij bo za novo varuhinjo človekovih pravic predlagala informacijsko pooblaščenko Natašo Pirc Musar, ki je napovedala soglasje h kandidaturi. Kandidaturo je že napovedal tudi generalni tajnik Zveze Sintov Slovenije Rinaldo DiRicchardi Muzga.

Čebašek Travnikovi mandat poteče 22. februarja prihodnje leto, predsednik republike pa lahko za varuha predlaga tudi nekoga, ki ni prijavljen na razpis. Državni zbor mora predlog predsednika potrditi z dvotretjinsko podporo.

Komentarjev 2
  • dragec 14:49 06.september 2012.

    velika škoda, če bi jih tudi obesili!!!

  • Trsten 13:16 06.september 2012.

    Janšo in Grimsa so hoteli obesiti za noge,. kot Mussolinija, Ti pa zdaj cviliš da soti grozili s smtjo. Marš.........