Slovenija
75 ogledov

Žrtev vodstva Splošne plovbe

Filipič poudarja, da je član sindikata v dogovoru s predsednikom uprave Splošne Žurnal24 main
Sindikat pomorščakov Slovenije so zaradi domnevno nezakonitega vodenja izključili iz mednarodne organizacije delavcev v transportu. Po besedah Karla Filipčiča naj bi bila kriva Splošna plovba Portorož.

"Po skoraj štirih letih prizadevanj, da bi Sindikat pomorščakov Slovenije (SPS) dobil zakonito, demokratično izvoljeno vodstvo, ki naj bi delovalo samostojno v prid pomorščakom in ne pod vplivom predstavnikov kapitala Splošne plovbe, je mednarodna organizacija delavcev v transportu (ITF) s sedežem v Londonu odločila, da sindikat izključi iz svojih vrst," je v izjavi za javnost zapisal Karl Filipčič, ki je bil predsednik SPS v letih od 1999 do 2008.

Kot je javnosti že znano, je član sindikata, ki je bil začasno zaposlen na delovnem mestu v kadrovski službi Splošne plovbe, v dogovoru s predsednikom uprave Splošne plovbe Portorož (SPP) Egonom Bandljem 13. decembra 2006 organiziral izredno konferenco z namenom, da bi odstavili predsednika sindikata Karla Filipčiča, ki je pred tem javno opozarjal na sporno in škodljivo lastninjenje Splošne plovbe, so še zapisali v sporočilu.

"Kljub večkratnim pozivom ITF, da bi se izvedle zakonite volitve ob prisotnosti zunanjih opazovalcev ITF, je  takratno samooklicano vodstvo SPS zavračalo vse pobude in predloge," dodaja Filipič.

"Razrešitev je bila nezakonita"
Višje sodišče je pred kratkim potrdilo odločitev prvostopenjskega sodišča, da je bil sklic izredne konference nezakonit, kot tudi vsi njeni sklepi: razrešitev predsednika SPS, izključitev Karla Filipčiča iz članstva SPS in imenovanje novega predsednika Petra Kaludjerovića.

"Kljub nespornim dokazom glede poskusa oškodovanja je bilo potrebno samostojno prevzeti kazenski pregon, saj koprsko tožilstvo pod vodstvom Slavka Ožbolta  kazenskih ovadb ni vložilo. Andrej Utenkar, ki naj bi bil danes predsednik SPS, je sodeloval pri vseh nezakonitih postopkih rušenja vodstva Sindikata pomorščakov Slovenije," konča Filipič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.