Slovenija
43 ogledov

Žrtve so dobile imena

Tri žrtve iz Arje vasi zrejo s plakatov po vsej Sloveniji kot spomin in opomin. Žurnal24 main
Po vsej Sloveniji so danes začeli lepiti plakate, na katerih so tri mlade žrtve prometne nesreče iz Arje vasi. Ob letošnjem svetovnem dnevu žrtev prometnih nesreč bodo žrtve dobile imena.

21-letna Tjaša Koštomaj, 22-letna Nataša Godec in 24-letni Peter Kračun gledajo s plakata kot opomin in spomin, kaj se lahko zgodi na cesti.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

2. oktobra nekaj pred peto uro zjutraj so Tjaša, Nataša in Peter pravilno prehitevali tovorno vozilo na avtocesti iz smeri Šempetra proti Arji vasi. Nenadoma jim je po napačni strani avtoceste nasproti pripeljal 46-letni vinjeni voznik Branko Maček. Tjaša, Nataša in Peter so umrli.

 

Žrtve z imenom
Letošnji svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč, ki bo v nedeljo, bo letos potekal nekoliko drugače, pravi predsednik zavoda Varna pot Robert Štaba. Letos bodo statistični podatki dobili konkretna imena.

Sveče v spomin

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Zavod Varna pot poziva vse, da v soboto ob 17. uri prižgejo sveče za žrtve prometnih nesreč. Čeprav, kot pravi Štaba, to ni le dan spomina na žrtve prometnih nesreč, ampak na žrtve (tako na strani umrlega kot povzročitelja) in njihove bližnje.

Ta dan se zaznamuje že tretje leto zapored, določila pa ga je Svetovna zdravstvena organizacija. "To je dandanes na žalost v svetovnem merilu najhujša pandemija," pravi Štaba, ki je v prometni nesreči tudi sam skorajda izgubil hčerko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.