Slovenija
91 ogledov

Žrtvi napada dva laboda in štiri jajca

Najverjetneje pes pokončal dva laboda in potacal štiri jajca.

Dva laboda sta imela gnezdo poleg Ljubljanice v okolici Most in Štepanje vasi in v njem štiri jajca. Bila sta atrakcija za ljudi in polepšala sprehajalno pot večini obiskovalcev. Danes popoldne (v nedeljo) ju je pokončala večja žival (verjetno velik pes), je uporabnik Rose Kyle objavil v skupini Srce za bulle, fotografije pa je objavilo in delilo še več drugih uporabnikov.

Na našo prošnji za več pojasnil se ni odzval, je pa v komentarjih zapisal, da je klical na veterino, kjer naj bi mu potrdili, da je ugriz na labodjem vratu pasji. 

 

"Prosim če imate velike pse imejte jih na vrvici, sedaj sta skupila dva prelepa laboda, ki nista nikomur nič hotela. Deli naprej objavo da doseže čim ljudi," je že zapisal.

Če ni suma na ptičjo gripo, vzroka pogina ne ugotavljajo

Na Upravi za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) so potrdili, da so bili o dveh poginulih labodih obveščeni včeraj okrog desete ure. Obvestil jih je regijski center za obveščanje, ki je o primeru obvestil tudi Veterinarsko higiensko službo.

"Vzroka smrti pri prostoživečih živalih UVHVVR ne ugotavlja, v kolikor ni postavljen sum na bolezni, ki so v pristojnosti UVHVVR (kot na primer aviarna influenca)," so nam pojasnili.

Če bi našli lastnika psa, bi odgovarjal

Ker na fotografijah ni psa, se ne bo ugotavljalo, ali je za pogin kriv ugriz psa. Če bi bil in če bi našli lastnika psa, ki je pokončal laboda, pa bi se proti lastniku sprožil postopek zaradi prekrška. "Vsak imetnik psa je odgovoren za fizično varstvo psa na javnih mestih," opozarjajo na UVHVVR.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • pikijakob 15:57 14.april 2018.

    Kurc gleda labode. Ko ti napade pa otroka, pa lastnik labodov ne bo odgovarjal za poškodbe.

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 08:30 24.maj 2017.

    kak problem je ,labodi so mrtvi.a klošarje ki fehtajo za kos kruha se pa zaničuje,še opazite ne da vam človek trpi pred nosom,a za žvali pa imate razumevanje

  • maresem 20:13 23.maj 2017.

    Preklet kreten - crkni v mukah.