Slovenija
9 ogledov

Zunaj ostalo 43 otrok

V Slovenski Bistrici upajo na začasno rešitev za otroke, ki so letos ostali brez Žurnal24 main
Vrtec. Letos veliko otrok ostalo na čakalni listi. Septembra začasna rešitev.

 "Zaradi vse več novih družin z majhnimi otroki, ki se selijo v Slovensko Bistrico, smo letos ostali brez mesta za varstvo v vrtcu. Zdaj se mora vsak znajti po svoje," nas je obvestil bralec.

V Mariboru kaže dobro
Zadostili bodo vsem. "Vpis za novo šolsko leto sicer še poteka, vendar kaže dobro. Zadostili bomo potrebam vseh staršev, ki bodo želeli otroke vpisati v vrtce," je za Žurnal24 povedal Milan Mikl, podžupan Maribora.

Da imajo v vrtcu premalo prostora, je potrdil tudi Ivan Žagar, župan Občine Slovenska Bistrica. Na čakalni listi in brez prostora v vrtcu je ostalo 43 otrok.

Rešitev čez pol leta
"Trenutno iščemo začasno rešitev. V prostorih osnovne šole bomo uredili prostor za dva oddelka vrtca," je povedal Žagar. Irena Jereb, vodja oddelka za družbene dejavnosti na Občini Slovenska Bistrica, pa je dodala, da otrokom, ki so ostali na čakalni listi za vrtec, prej kot septembra ne bodo mogli urediti začasnih enot. "Z osnovno šolo Pohorskega odreda smo že dogovorjeni, da začnemo dela, toda prostorov prej kot jeseni ne bomo mogli dokončati," je dejala.

Kdaj bo novi, se še ne ve
Župan pa se zaveda, da je takšna rešitev samo začasna in da občina nujno potrebuje še en vrtec. "Ker zanj ni predvidenega denarja, bomo poskušali od države pridobiti kakršnakoli sredstva. Ker se zavedamo težavnega položaja, že iščemo občinska zemljišča, na katerih bi lahko stal novi vrtec," je razkril prvi mož občine, a datuma izgradnje novega vrtca ni hotel napovedati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.