Slovenija
23 ogledov

Župan bi ukinil svetovalca

Andrej Fištravec Nino Verdnik
Z odpovedjo pogodb niso uspeli, zdaj ukinjajo njuni delovni mesti.

"Županu ni uspelo, da bi mi odpovedal pogodbo na drugačen način, in očitno želi uporabiti še ta vrata," pravi nekdanji svetovalec župana Andreja Fištravca za družbene dejavnosti Gregor Kosi. Županstvo namreč mestnemu svetu predlaga, naj preprosto ukinejo njegovo mesto in mesto Bartola Lampreta, svetovalca za odnose z javnostmi na občini.

Kosi in Lampret sta v županovo ekipo na zaupanje prišla aprila lani, konec leta pa sta izgubila županovo naklonjenost in prekinili so vso komunikacijo. Lampretu so že lani poslali odpoved pogodbe o zaposlitvi, a je s pritožbo na vladno komisijo pred kratkim uspel in se vrnil na občino.

"Racionalizacija"

Mestna uprava v gradivu, ki ga pošilja v odločanje mestnemu svetu, pravi, da gre za racionalizacijo, a Kosi se ne strinja, ker je "jasno, da je bila v zadnjem času pogodbeno zaposlena vsaj ena oseba. Želijo se naju rešiti in to je način, ki so se ga v tem trenutku domislili".

Kosi sicer dodaja, da se je že obrnil na hišni sindikat, ki ga vodi Goran Rajić – človek, ki ga je Fištravec lani kot svojega svetovalca prav tako odslovil in ga premestil nazaj na urad za šport, kjer je zaenkrat brez zadolžitev. Več bo Rajić lahko povedal v naslednjih dneh, vsekakor pa se bodo poskusu uprave uprli.

Komentarjev 1
  • slow_slow 11:00 15.januar 2014.

    torej, hodijo na občino sedet in so za to plačani.... odpovedi pa ne morejo dobit, lepo jim gre ni kaj