Slovenija
45 ogledov

Župan Iga ne bo zaprl ceste

Fotografija je simbolična. (Foto: Dejan Slokar) Žurnal24 main
Župan občine Ig Janez Cimperman umaknil napovedano jutrišnjo zaporo ceste na relaciji Pijava Gorica–Ig. Minister Vlačič se mu je namreč opravičil in obljubil boljše sodelovanje vlade.

"Včeraj me je klical Patrick Vlačič in povedal sem mu, da od njih nisem dobil nobenega odgovora na zahtevo desetih županov občin ob razvojni osi 3a. Dejal sem mu še, da bom zaporo umaknil le, če od njega dobim uradni dokument, kaj se dogaja. Danes sem dobil ta dokument na mizo. Strinjal se je z mano in opravičil, ker mi niso dali odgovora. Ker se stvari premikajo v dobro tega projekta, sem umaknil zaporo," nam je povedal župan Iga Janez Cimperman.

Vlačič si je vzel čas
Spomnimo, za jutri je sicer napovedal zaporo lokalne ceste Pijava Gorica–Ig zaradi počasnosti države pri umeščanju trase v prostor. Na začetku aprila je deseterica županov podpisala zahtevo za sestanek s prometnim ministrom. Na njem so želeli dobiti pojasnila, kako napreduje umeščanje trase škofljiške obvoznice.

Župani so na aprilskem sestanku sklenili še naslednje: če vlada do 10. maja ne odobri začetka gradnje obvoznice Škofljica in jih minister ne sprejme, bodo zaprli cesto. A Vlačič jim ni uspel odgovoriti – vse do danes.

Če se zgodba ponovi, bodo ukrepali
Cimperman nam je dejal, da bo zdaj v roku 14 dni "sklical sestanek, da se dogovorimo in zahtevamo od vlade, naj nas sproti obveščajo, kaj se dogaja na tem projektu. V kolikor bodo stvari zastale, bomo ukrepali."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.