Slovenija
47 ogledov

Župan in dobrodelnež nabrala največ glasov

Gorenjska 08.12.10, tomaz tom mencinger, foto: renata skrjanc Renata Škrjanc
Na Jesenicah bodo šli še enkrat na volišča. V Bohinju, na Bledu in v Tržiču ostajajo stari župani.

Največ volivcev na Jesenicah in bližnji okolici, sodeč po prvih neuradnih rezultatih letošnjih lokalnih volitev, podpira trenutnega župana Tomaža Toma Mencingerja in dobrodelneža Ahmeda Pašića. Obema se je zato uspelo prebiti v drugi krog volitev čez dva tedna. 

Volivci so glasove med prva dva kandidata razdelili zelo enakomerno. Dobrih 34 odstotkov jih je podprlo Mencingerja, dobrih 28 odstotkov pa njegovega protikandidata Pašića.

Televizijcu Bojanu Travnu ni uspelo

Blejsko občino bo tudi v bodoče vodil trenutni župan Janez Fajfar. Glede na prve neuradne rezultate je s svojim dosedanjim delom prepričal kar dobrih 80 odstotkov glasov. "Ena prednostnih nalog bo zagotovo izgradnja obvoznice, od tega ne odstopamo," napoveduje Fajfar.

Televizijec Bojan Traven kot vse kaže ne bo novi župan Bohinja. Če bodo obveljali predčasni rezultati ga bo namreč premagal trenutni župan Franc Kramar, ki ga podpira kar 66 odstotkov volilcev iz Bohinja in bližnje okolice.

Traven, ki je prejel skoraj 42 odstotkov glasov podpore, pa napoveduje, da bo njegova lista v občinskem svetu delovala konstruktivno. "Veselim se novega obdobja v Bohinju. Bohinjci nikoli nismo ničesar takoj zajemali z veliko žlico," dodaja. Kramar, ki ga podpira dobrih 58 odstotkov volilcev pa je prepričan, da so volilci presodili, da se "v občini trenutno dela dobro in da ne prepričajo nobeni novi obrazi, nobene obljube."

Novi stari župan tudi v Tržiču

Župan Tržiča prav tako ostaja dosedanji. Borut Sajovic je namreč z dobrih 61 odstotno podporo občanov gladko premagal tri protikandidate.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.