Slovenija
27757 ogledov

S sinom na urgenci, denarnica z dva tisoč evri pa ...

denarnica denar
1/4
Profimedia
V soboto se je zgodila lepa, pozitivna zgodba, razlaga vodja Kavalirja Zoran Stojinović.

Voznik kavalirja je po tem, ko je našel torbo z dokumenti in gotovino, poklical nadrejenega in ga prosil, da mu pomaga izslediti osebo, ki je torbo izgubila.

Zoran Stojinović | Avtor: Anže Petkovšek Vodja Kavalirjev, Zoran Stojinović. Anže Petkovšek
(z vzdevkom Zoki 2) je takoj organiziral vse tri aktivne voznike kavalirjev in jih poslal na kraj, kjer je nekdo izgubil torbico. Sam je preko podatkov iz dokumentov izsledil elektronski naslov in mu poslal sporočilo, naj se oglasi, če je kaj izgubil. Lastnik torbe je poklical že čez 15 minut. 

"Hvala vam, ker vračate vero v pošteno življenje!"

Gre za moškega iz Zagreba, ki je bil v Ljubljani z družino. Sin si je pri padcu zlomil ključnico, zato so oddrveli na urgenco. "Ali je to sploh mogoče," so bile njegove prve besede, ko se je po telefonu slišal s Stojinovićem. "Hvala vam, ker vračate vero v pošteno življenje!"

Dogovorili so se za kraj srečanja, torbico z denarjem in dokumenti je izročil eden od voznikov kavalirja. Stojinović pri tem poudarja, da ne gre za osamljeni primer, ampak so se kavalirji s poštenostjo in skrbnostjo, ko v mestu najdejo izgubljene predmete, že večkrat dokazali. 

kavalir | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Kavalirji so ambasadorji Ljubljane"

"Neto plača voznika kavalirja znaša med 1600 in 1700 evri. V denarnici je bilo 2000 evrov gotovine, kar je več, kot znaša njegova neto plača. Zelo sem ponosen in bi čestital Miru," je na novinarski konferenci dejal župan Zoran Janković.  Družbo Kavalir je označil za vrhunsko ogledalo Ljubljane. 

Družba Kavalir, ki deluje pod okriljem Ljubljanskega potniškega prometa, z električnimi vozili omogoča dostop do ciljev v mestnem jedru tistim, ki težje hodijo. S kavalirjem se lahko pelje do pet potnikov hkrati. 

dezurni@styria-medi.si 

Komentarjev 15
  • Naklonsky 12:02 28.februar 2024.

    Jankovič je ZARES lahko ponosen na voznika Kavalirja - nase pa nikakor ne more biti! Hinavska ponosnost!

  • Evropski Slovenec 06:09 28.februar 2024.

    @rd2dmk2, vozniki kavalirjev so drugače vozniki avtobusov. Ko v skupini ni toliko dela, ti fantje vozijo mestni avtobus. Zato take plače.

  • jakec1575 21:12 27.februar 2024.

    zoki 2 je faca