Slovenija
35 ogledov

Župan Komende ovaden zaradi suma podkupnin

Tomaž Drolec Anže Petkovšek
Policija je ovadila župana Občine Komenda Tomaža Drolca, je poročal Pop TV. Gre za sum kaznivega dejanja podkupovanja pri izgradnji poslovne cone v Komendi, kar naj bi Drolec najprej priznal na seji občinskega sveta, kasneje pa je to na novinarski konferenci zanikal.

Potem ko je septembra v javnost prišla informacija o domnevnem podkupovanju, je Tomaž Drolec na novinarski konferenci zagotovil, da nikoli nikogar ni poskušal podkupiti, niti ni o tem nikoli razmišljal. Pojasnil je, da je v posnetku pogovora s svetniki o podjetniški coni, v katerem je omenjal plačilo v višini 16 tisoč evrov, šlo za izvensodno razrešitev težav s pridobitvijo soglasij denacionalizacijskih upravičencev.

Drolec naj bi denar izplačal petim dedičem po Andreju Mejaču, in sicer iz lastnega žepa, ker država ni uspela denacionaliziranega vrniti v celoti. Investitor naj bi mu denar povrnil, čeprav nima nobenega dokumenta, ki bi potrjeval izplačilo 16 tisoč evrov iz lastnega žepa, je septembra lani dejal na konferenci. Omenjeni dediči so sicer takrat za Pop TV dejali, da o denarju ne vedo ničesar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.