Slovenija
0 ogledov

Župan krivi uradnika

ljubljana 12.04.11 Zoran Jankovic, zupan ljubljane, mol, foto: nik rovan Nik Rovan
MOL slabo prodaja in črpa evropski denar, zato decembra nov rebalans.

Da Mestna občina Ljubljana (MOL) v prvi polovici leta za svoj največji projekt – nadgradnjo Regijskega centra za ravnanje z odpadki Ljubljana (RCERO) – ni dobila niti evra evropskega denarja namesto predvidenih 13 milijonov, je kriv uradnik na ministrstvu za okolje, je včeraj na seji mestnega sveta izjavil župan Zoran Janković. Tako se je odzval na očitke, da je MOL v prvi polovici leta počrpala le 106 tisoč od načrtovanih 27,9 milijona evropskih sredstev, kar je 0,38 odstotka. Dodal je, da že več mesecev čakajo na odločbi ministrstva, čeprav že imajo tisto, da bodo iz Evrope za ta projekt dobili 77,5 milijona.

Rebalans nižji za 20 mio.

Podobno slabo je MOL prodajala zemljišča, kjer je bila 0,42-odstotno uspešna, kaže poročilo o polletnem izvrševanju proračuna. Janković na kritike odgovarja: "Nikogar ne moremo prisiliti, da bi kupil. Vendar zaradi tega nismo ustavili niti enega projekta, v Ljubljani pa se jih trenutno izvaja 132."

Kljub temu je opozicija udrihala, da so proračuni v MOL farsa, da so slabo in nerealno načrtovani, da je realizacija katastrofalno nizka in da bo zato decembra potreben že drugi rebalans. Ta naj bi bil kar 20 milijonov evrov nižji; okoli 290 milijonov. "Kot da čez leto ustvarjate vtis, da je Ljubljana otok, kjer se cedita med in mleko, ko je veseli december in ljudje niso pozorni, pa razkrijete prave številke," je dejal Anže Logar iz SDS.

Komentarjev 1
  • dragec 09:31 17.september 2013.

    Da Mestna občina Ljubljana (MOL) v prvi polovici leta za svoj največji projekt – nadgradnjo Regijskega centra za ravnanje z odpadki Ljubljana (RCERO) – ni dobila niti evra evropskega denarja namesto predvidenih 13 milijonov, je kriv uradnik na ministrstvu za ...prikaži več okolje, je včeraj na seji mestnega sveta izjavil župan Zoran JankovićZoki, ukaži alenko, da zamenja ministra za okolje (Lukšičev kader)