Slovenija
1370 ogledov

Župan Loškega potoka: "Cepite se, letos namreč še ne bomo širili pokopališča"

Pokopališče Epa
"Trenutno je to (cepljenje, op. p.) edina možnost, da se se izognemo bistveno večjim omejitvam in da zaščitimo sebe in najbližje," je dejal župan Ivan Benčina.

Župan Loškega Potoka Ivan Benčina je vse občane, ki se še niso cepili, pred dnevi preko spletne strani občine pozval, da to storijo čim prej. Kot je ob tem hudomušno zapisal, letos namreč še ne nameravajo širiti pokopališča. V omenjeni občini so po daljšem času brez okužb znova zabeležili okužene s covidom-19.

"Trenutno je to edina možnost, da se se izognemo bistveno večjim omejitvam in da zaščitimo sebe in najbližje," je še dodal Benčina.

"Največja žrtev covida je zdrava pamet"

Župan je danes za STA pojasnil, da je šlo za poziv k razmisleku o tem, kaj nam razlagajo strokovnjaki ter kaj nas čaka, če ne bomo sledili njihovim priporočilom. Priznava, da zaradi tega poziva ni prišlo do kakšnega velikega povečanja zanimanja za cepljenje, še posebej, ker je bil to čas dopustov, pričakuje pa, da bi se to lahko zgodilo v jesenskih mesecih.

"Trenutno pa ne morem biti zadovoljen, saj bi v primeru višje precepljenosti bilo tudi manj možnosti, da bi znova zapirali državo ali bili deležni omejitev. Žal so razmere, kot so in imam občutek, da je največja žrtev covida zdrava pamet," je še dodal Benčina.

Zaradi novih primerov obarvani rdeče

Občina Loški potok šteje 1816 prebivalcev, zaradi novih primerov okužbe s covidom-19 pa so se znašli v družbi tistih lokalnih skupnosti, ki so se obarvale rdeče. Trenutno imajo okoli osem okuženih, tako da se stanje nekoliko popravlja. Po podatkih portala NIJZ so od začetka epidemije v omenjeni občini našteli 253 primerov okužb.

Loški potok sicer s 43,3 odstotka sodi nekje v slovensko povprečje precepljenosti z obema odmerkoma, ki na ravni države do danes znaša 44 odstotkov. S prvim odmerkom je v občini cepljenih 48,6 odstotka prebivalstva.

Občina sodi v jugovzhodno statistično regijo, ki je sicer z 42-odstotno precepljenostjo z dvema odmerkoma četrta najslabša v državi, tik pred obalno-kraško (41,3), posavsko (40,8) in podravsko regijo (40,6). Na vrhu so zasavska (48,2), koroška (47,7) in goriška regija (47,1).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • radovednica 16:15 09.september 2021.

    Če to izjavi župan, je to več kot navaden idiot. Sicer pa kdor tega tipa pozna, se ne bo čudil tem bedarijam. Narod v Loškem potoku je pameten, kmečko pošten. In kdor bo to bral in je tam v bližini, ...prikaži več naj gre temu idiotu, ki se ima za župana, izmerit temperaturo, večkrat in na več mestih. Kdo je še videl ali slišal take neumnosti od nekoga, ki naj bi bil župan.

  • Carbon 16:12 09.september 2021.

    Kazensko ovadbo za tak komentar,glede na to da posiljuje!cepilci obvoz pa cez rdečo!

  • eminenca 15:10 09.september 2021.

    mogoče boste pa ravno zaradi starejši ceplenih moral razširit bitof ... folk še vedno ne dojame da je cepivo virus, ki vsebuje marsikaj, ne pa nativirus na kompu ... jah eni so se preveč igrali s kompjuterji ... to so ...prikaži več povsem različne stvari ... in prepričan sem, da boste povečal britof