Slovenija
27 ogledov

Župan o grožnjah ne ve nič

Slovenija 23.04.2013 Zoran Jankovic, sodisce, sojenje, kazenska zadeva zoper Bos Saša Despot
Šrot in Bavčar. Zoranu Jankoviću očitata grobo izsiljevanje in pritiske.

Nekdanja šefa Istrabenza in Pivovarne Laško Igor Bavčar in Boško Šrot zdajšnjemu ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću očitata, da naj bi ju leta 2008 dokaj intenzivno izsiljeval in nanju grobo pritiskal. Janković naj bi od njiju zahteval, naj kupita njegove delnice Mercatorja; v nasprotnem primeru naj bi jima grozil, da bo oba kazensko ovadil zaradi spornega trgovanja z delnicami Istrabenza in posledično večmilijonskega oškodovanja pivovarne.

Župan spet zaslišan


Prav Janković je tudi dejansko ovadil Šrota in Bavčarja, ki jima zdaj sodijo na ljubljanskem sodišču zaradi domnevnega oškodovanja pivovarne za okoli 25 milijonov evrov. Jankovića je – že drugič v dobrih dveh mesecih – o tem, zakaj je vložil ovadbo, zaslišala sodnica, ki Šrotu in Bavčarju sodi. "Za prodajo delnic Istrabenza sem izvedel, ko sem dobil anonimko o tej prodaji. Na podlagi teh informacij sem se odločil, da vložim ovadbo. Ob prejemu te anonimke sem bil namreč zelo razočaran nad storjenim dejanjem," je danes pojasnjeval ljubljanski župan.

Pri tem se je zapletel v besedni obračun z Bavčarjem. Med zaslišanjem sta se namreč sprla, ker Janković zanika, da bi Bavčarja in Šrota kakorkoli izsiljeval v zameno za to, da ju ne bi ovadil. "Preprosto sem ocenil, da se je s prodajo delnic Istrabenza delala škoda, to je vse," je poudaril Janković.

Komentarjev 3
  • privat 15:28 13.avgust 2013.

    jemle bogatašem...to se mi dopada!! En plus za jankoviča!

  • Šemefuky 22:42 02.julij 2013.

    Hard lopovi se pa dajejo čisto na isti način kot mulčki v šoli. Upam, da bo vsaj tovarišica prava in vzgojno ukrepala.

  • Avatar čavez
    čavez 14:42 02.julij 2013.

    Vsi isti lopovi, pred sodnijo se prepirajo kdo je več pokradu VIVA slovenija.