Slovenija
54 ogledov

Župan priznal podkupovanje

denar Nik Rovan
Župan Komende Tomaž Drolec je priznal, da je za občinske posle dajal podkupnine.

Župan je na občinski seji konec maja priznal, da je podkupoval, saj naj drugače pri nas ne bi prišli do poslov. Na štiriurnem posnetku je Tomaž Drolec razkril, da je dajal podkupnino uradnim osebam, poroča Pop TV. To je prvi primer, da je visoki občinski funkcionar priznal podkupovanje za občinske posle.

Na posnetku je slišati župana, ki je šel "iskat soglasja" s 16 ali 26 tisoč evri. "Točno sem vedel, koliko moram kakšnemu nesti, da sem dobil podpisana soglasja, da je zadnja denacionalizacija bila 'uštimana', da smo potem lahko startali. Če me bodo zaprli, me bodo zaprli," je povedal na seji, ki so jo snemali, kar je vedel.

V Komendi naj bi danes potekala izredna seja občinskega sveta.

Komentarjev 2
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 05:54 02.september 2011.

    Človek je javno povedal to kar vsi vemo in doživljamo,samo Katarinca in njeni podaniki se niso zganili,ampak raje uprizarjajo lov na čarovnice pod Klekom in drugih gora!!Seeveda prej omenjenim močno paše tako stanje,saj verjetno kak € kapne tudi njim in ...prikaži več ne samo državnim birokratčikom?

  • mirko 21:00 01.september 2011.

    Korupcije v državni upravi je toliko, da si nekateri še mislit ne morejo. Za čisto navadno gradbeno dovoljenje za enostanovanjsko hišo, ti referent , da jasno vedet, če ne boš pokazal malo dobre volje (denar), lahko samo sanjaš na gradbeno ...prikaži več dovoljenje prej kot v pol leta, če imaš srečo seveda.