Slovenija
36 ogledov

“Župan se obrača po vetru”

"V zapisu internega razgovora s predstavniki civilne iniciative ni nobene župano Žurnal24 main
Ješe. Združenje civilnih pobud mu zameri, da pozablja predvolilne obljube.
Na določene projekte še imam kakšen vpliv, na določene pa ne več.
Miha Ješe

Združenje civilnih pobud (ZCP) je na škofjeloškega župana Miho Ješeta naslovilo vrsto očitkov. Zameri mu obračanje po vetru in ocenjuje, da škofjeloški vlak drvi v napačno smer. Ješe očitke zavrača.

ZCP je javne očitke izreklo, potem ko se je konec marca z Ješetom pogovarjalo o poteku poljanske obvoznice skozi Suho, trgovskem središču Era in parkirišču Nunski vrt. “S polno odgovornostjo trdimo, da je pred nami sedel drugi Miha Ješe kot tisti, ki je novembra pred volitvami tako sladko in na veliko obljubljal,” so zapisali.

Napetosti
V primeru poljanske obvoznice skozi Suho slutijo, da Ješe ne bo podprl njihovega predloga o gradnji viadukta na stebrih, temveč bo zagovarjal nasip, ki pa ga zaradi prekinitve poti do obdelovalnih površin zavračajo. V primeru trgovskega središča Ješetu zamerijo, da ne vpliva odločneje na predvideno vsebino, v primeru parkirišča na Nunskem vrtu pa, da je bil pred volitvami proti, zdaj pa gradnjo podpira.

Predstavniki ZCP so prepričani, da Ješe “zadeve slabo pozna ter da je svoja nova stališča oblikoval pod vplivom starih uslužbencev občine in politikov, ki zagovarjajo posamezne investitorje”, ter da so bile Ješetove predvolilne obljube prevara.

Kaj pravi Ješe
Tako kot sem obljubil, tako delam. Če bom ugotovil, da so projekti škodljivi, jih bom poskušal spremeniti v prid Škofji Loki in vsem občanom, ne zgolj posameznikom. Ne mislim pa polemizirati o sebi,” pravi, prepričan, da je na sestanku vse argumente civilnih pobud s svojimi ovrgel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.