Slovenija
1 ogledov

Župan za milijone na sodišče

Janković Trobec Bučanovo poziva, naj zadeve o stadionu razčisti z njim, ne prek Žurnal24 main
Denar za Stožice. Janković ga ne bo vrnil, kdo ga bo, ministri še ugotavljajo.

Konec aprila bo znano, ali in kdo bo moral vrniti 9,4 milijona evrov (od tega osem milijonov evropskih sredstev). Toliko je na razpisu ministrstva za šolstvo in šport (MŠŠ) dobila Mestna občina Ljubljana (MOL) za stadion v Stožicah.

Služba vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko (SVLR), ministrstvo za finance (MF) in MŠŠ so se namreč šele včeraj dogovorili, “kdo je pristojen podati nedvoumne in dokončne odgovore na odprta vprašanja,” so sporočili z MF in MŠŠ.

“Izpolnili smo vse pogoje”
Danes smo v Žurnalu24 razkrili, da je SVLR, ki jo vodi Duša Trobec Bučan, odkrila tri kršitve pogojev razpisa. Po njihovih ugotovitvah stadion nima uporabnega dovoljenja, ni zaprta finančna konstrukcija projekta, njegova vrednost pa je višja od 45 milijonov evrov.

Ljubljanski župan Zoran Janković je prepričan, da MOL tega denarja ne bo vrnila, ker so izpolnili vse pogoje razpisa: “Naj nam poskušajo vzeti ta denar. To je njihova pravica, mi pa bomo svoje uveljavljali na sodišču.”

Janković zatrjuje, da stadion ima uporabno dovoljenje, ki je za določen čas in je enakovredno stalnemu. Na druge očitke je SVLR odgovorila: “Če finančna konstrukcija ni zaprta, kako so potem objekti zgrajeni? In zanima me, kako so ugotovili, da je stadion dražji od 45 milijonov evrov. Mi vemo, kaj in koliko smo plačali.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.