Slovenija
201 ogledov

Župana ni več strah

kranj, grad khiselstein Iztok Golob
Grad Khislstein. Dodatna dela pri obnovi gradu zaradi posledic zime. Strošek še ni znan.

“Strahovi se niso uresničili. Menim, da bomo probleme rešili že v ponedeljek,” je povedal župan Mohor Bogataj po včerajšnjem sestanku mestne uprave s predstavnikom podjetja NGD, izvajalcem zaključnih del obnove na kranjskem gradu Khislstein. Še v torek je na Radiu Kranj izjavil: “Menda so tam hudi problemi. Izvajalci zahtevajo dodatna dela.” Po včerajšnjem sestanku je bil manj zaskrbljen.

“Predstavnike občine smo povabili na kratek pogovor in predstavitev poteka del. Da vidijo, kako dela napredujejo in kdaj bodo zaključena,” je obstoj hudih problemov pri obnovi zanikal Matej Pančur, direktor NGD, ki dodatnih del in dodatnega finančnega zahtevka ne izključuje. “Teh del ni veliko, znesek še ni določen,” je dejal in pojasnil, da je predvsem zima na takrat opuščenem gradbišču pustila nekaj posledic. S potekom včerajšnjega sestanka je bil zadovoljen.

Le nekaj nejasnosti

“Problem ni tako hud, kot smo se bali,” je pojasnil načelnik projektne pisarne Brane Šimenc. “Izvajalec je izpostavil dodatna dela. Občina vztraja pri stališču, da jih ni. Obstaja nekaj nejasnosti glede jeklene konstrukcije nad prireditvenim prostorom, ki jih morata odpraviti projektant in izvajalec,” je dodal. Projektanta na včerajšnjem ogledu ni bilo, zato se bodo predstavniki vseh strani še enkrat sestali v ponedeljek.

Rok ni vprašljiv

“Stvari so zelo daleč. Ne vidim razloga, da ne bi ujeli rokov za odprtje,” je sklenil Šimenc. Da bo grad Khislstein nared septembra, kot je predvideno, je prepričan 
tudi Pančur.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.