Slovenija
18 ogledov

Župana sumijo korupcije

Franc Škufca Živa Zakšek
Oškodovanje. Župan naj bi nezakonito plačeval podžupana.

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) ugotavlja, da je župan občine Žužemberk Franc Škufca ravnal koruptivno, saj je nekdanjima podžupanoma v nasprotju z zakonom o lokalni samoupravi omogočal izplačevanje plače in sejnin. Tako "jima je omogočil neposredno premoženjsko korist v skupnem bruto znesku okoli 10.000 evrov," pravijo na KPK. Škufca zatrjuje, da "v tem ni nič koruptivnega. Dobila sta manj, kot jima po zakonu pripada, proračun ni bil prikrajšan," še trdi.

Poslovanje z domačim podjetjem

KPK Škufci očita tudi, da je na podlagi javnega razpisa podpisal pogodbo s podjetjem, v katerem je sam zaposlen. S tem se je po njihovem mnenju znašel v nasprotju interesov. "Nasprotja ni bilo, saj so vse pregledali pravniki, odločala je komisija, kot župan sem pogodbo le podpisal," trdi Škufca. Prepričan je, da prijave institucijam pošilja opozicija, zato ne namerava odstopiti. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.