Slovenija
39 ogledov

Župana za konsenz

Peter Bossman bo imel v občinskem svetu na svoji strani najverjetneje vsaj 14 od Žurnal24 main
Sklepanje koalicij. Tako Bossman kot Kolenc bosta iskala široko podporo za projekte.
Občino mora voditi nekdo, ki ima posluh za ljudi. Če ne bi bil temnopolt, bi Peter Bossman zato dobil še veliko več glasov.
Gašpar Gašpar Mišič

Želel bi čim širši konsenz v občinskem svetu. Naklonjenost za sodelovanje sta že izrazila Gašpar Gašpar Mišič in Boštjan Vranješ. Če že ne na koalicijo, pa pri drugih računam na podporo za projekte. Šel bom namreč v smeri iskanja podpore za posamezne projekte,” nam je včeraj dejal novoizvoljeni Peter Bossman. Ko smo ga poklicali, se je ravno pripravljal na intervju za ameriško televizijsko mrežo CNN. Tuje medije je namreč izvolitev prvega temnopoltega župana v Vzhodni Evropi zelo pritegnila.

Mišič podžupan
Mišič nam je potrdil namero njegove liste Neodvisen.si, da bi sodelovali z Bossmanom, kar je zaradi nezadovoljstva z dosedanjim vodenjem občine sicer že nakazal. Ponudili so mu tudi mesto profesionalnega podžupana. “Službe ne potrebujem. Če bom podžupan, želim ustvarjati rezultate, ne pa hoditi tja gret stol,” je poudaril.

Kolenc za projektni način
“Izhajam iz gospodarstva, v katerem zadeve običajno vodimo projektno. Tudi na občini nameravam vpeljati tak način dela,” na iskanje podpore od projekta do projekta stavi tudi Igor Kolenc, izolski zmagovalec. “Pred volitvami so se vsi zavezali, da bodo delali v dobro Izole. Če bodo držali besedo, ne pričakujem težav.”

Popovič: Volilci imajo prav
Za komentar rezultatov smo prosili tudi koprskega župana Borisa Popoviča, ki se je tudi sam vpletel v volilno kampanjo v sosednjih občinah. “Župan iskreno čestita vsem novoizvoljenim županom in pravi, da imajo volilci vedno prav,” so v njegovem imenu sporočili 
z občine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.